Életveszélyben három bányász

57

Bányaomlás történt tegnap Lu­pényban, három ember mintegy 400 méter mélyen rekedt, egy körülbelül 4 méter széles, 2 méter magas fejtési tárnában.

 

Délután 2 óra körül történt a baleset 14 óra körül történt, a tárnában 14 vájár dolgozott. Három 39 és 43 év közötti férfi a mélyben rekedt, miután a kőszén mintegy 20 méter hosszan beomlott. Nyolcuknak sikerült a felszínre jönniük, közülük egyet mellkasi sérülésekkel a kórházba szállítottak.
Egy 14 tagú mentőcsapat a legrövidebb idő alatt alászállt a bányába, a bánya bejáratánál a katasztrófavédelem mentőautói lapzártánkkor is várakoztak. A SMURD mentőszolgálat egy helikoptere a petrozsényi kórház udvarán várakozott, hogyha esetleg sérültet kellene más szakintézménybe szállítani.
Estére a bányavállalat székhelyére hívták annak a három bányásznak a hozzátartozóit, akik a föld alatt rekedtek, hogy közelről követhessék a mentési munkálatokat, de azért is, hogyha szükséges, egy pszichológus segítségét is igénybe vehessék.
A területi munkafelügyelőség hivatalból indított eljárást az ügyben. A főfelügyelő, egy csoport szakember élén lement a bányába, hogy a helyszínen végezzen ellenőrzéseket.
Oana Stoicuţa, a Hunyad Megyei Energetikai Komplexum szó­vivője azt nyilatkozta, hogy az omlást a helyi geológiai tényezők okozták. A szóvivő „elővigyázatosságra” intett, ami a bennrekedtek túlélési esélyeit illeti, és nem tudta felbecsülni mennyi ideig tarthatnak a mentési munkálatok.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.