Életmentő adomány

66

A Hargita Megyei Mentőszolgálatnál járt szerdán a Mikulás, és egy mentőautóban használatos mobilultrahang eszközzel ajándékozta meg az életmentéssel foglalkozó szakembereket. A mentőorvos munkáját nagyban segítő eszköz az első Romániában, de még Nyugat-Európában is ritka – mondták az átadáson.

Hasznos készülékkel ajándékozták meg a mentősöket Fotó: László F. Csaba

A több ezer euró értékű eszközt a Multimed Klinika ajándékozta a megyei mentőszolgálatnak. Péter Szilárd elnök köszönetet mondott a gépért, amellyel a mentős ellátás minősége jelentősen javulhat a jövőben.
– Szerettük volna, hogy a mentőautónkban olyan hordozható ultrahang is legyen, amelyet a sürgősségi betegellátásnál tudunk használni. Ezzel az eszközzel már a baleset helyszínén meg tudjuk állapítani, hogy a sérültnek van-e belső vérzése. Úgy hiszem, hogy célszerű ez a meglepetés és ki tudjuk használni – mondta az ajándékkal kapcsolatban Péter Szilárd.
Az átadáson jelen volt dr. Péter Blanka sürgősségi szakorvos, aki az eszköz használatát be is mutatta. Péter Szilárd hozzáfűzte, hogy minden mentőorvos részt vesz vagy vett olyan képzésen, amelynek köszönhetően megfelelően tudják használni az ultrahangot, így segítségével gyorsabb és biztonságosabb ellátást nyújthat majd a helyszínre érkező szakember.
Orbán Imre, a Multimed Klinika vezetője hozzátette, amikor hallottak arról, hogy a mentőszolgálatnak ilyen eszközre lenne szüksége, akkor úgy döntöttek, segítenek a mentőszolgálatnak, mivel jó kapcsolatot ápolnak velük, és reméli, hogy a jövőben is megajándékozhatják őket.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.