Életbe lépett az új határozat

17

Idén már nem tesznek kerékbilincset azokra az autókra, melyek szabály­talanul vagy ér­vényes parkoló­jegy nélkül használják a fizetéses parkolóhelyeket Gyer­gyó­szent­miklóson. Erre vonatkozóan az év utolsó tanácsülésén hozott döntést a helyi képviselőtestület, elfogadták az új parkolási szabályzatot.

Megváltozott a szabály, bilincs helyett büntetés jár

Az új év első napján lépett érvénybe az új parkolási szabályzat Gyergyó­szentmiklóson, melynek értelmében megszűnt a kerékbilincs alkalmazása, azonban aki vét a szabályzat ellen, az bírságra számíthat. Az új szabályzat még októberben készült el, azóta már a tanács asztalára is került, de döntést nem hoztak, mivel pontosítást, módosításokat láttak szükségesnek. Az év utolsó tanácsülésén megszavazták a határozattervezetet. Továbbra is parkolójegyet kell váltaniuk azon autósoknak, akik a fizetéses parkolóhelyeket használják. Aki nem vesz jegyet, vagy annak érvényessége lejár, autóján a City Parking munkatársai büntetőcédulát helyeznek el, arról értesítve a tulajdonost, hogy mulasztása miatt emelt díjat kell fizetnie. Ennek értéke 50 lej, és két napon belül lehet kifizetni a cég irodájában. Aki viszont ennek nem tesz eleget 48 órán belül, az a polgármesteri hivatal kasszájába kell fizessen 125 lejes büntetést.
A szabályzatban újdonság az is, hogy akinek legtöbb három autója van, az használhatja ugyanazt a havi bérletet mindhárom jármű esetén, értelemszerűen egyszerre csak egy autón. Az a magánszemély vagy cég, akinek több autója van, a negyedikre ötvenszázalékos kedvezménnyel vehet bérletet. A parkolójegyek ára egyébként nem változott, 50 baniért 25 percig, 1 lejért 40 percig használható a parkolóhely. Havi bérlet magánszemélyeknek 25 lej, jogi személyeknek 30 lej, a negyedéves 65, illetve 80 lej, a féléves 120, illetve 150, az éves bérlet ára pedig 200, illetve 250 lej. A szabályzatot munkana-
pokon 8 és 17 óra között alkalmazzák, hétvégén ingyenes a parkolás. A szabályok betartása alól kivételt képeznek a mentő-, SMURD-, tűzoltó-, rendőr-, csendőrautók, valamint a fogyatékkal élő személyeknek sem kell fizetniük, ők ingyenesen kaphatnak bérletet, amennyiben igénylik azt.
Gyergyószentmiklóson jelenleg 398 fizetéses parkolóhely van, ezek közül 17 sérült személyek számára van fenntartva.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.