Együtt ünnepelt a közösségünk

26

A Csíkkozmásért Egyesület partnerségben Csíkkozmás Község Önkormányzatával az előző évekhez hasonlóan újra megszervezte az idősek napját. A rendezvény szentmisével kezdődött, majd a helyi kultúrotthonban kulturális műsorokkal folytatódott. Elsőként a helyi Tuzson János Fúvószenekar előadását tekinthették meg a résztvevők. A program keretén belül átadásra került 13 pár karaktercipő és 4 pár székely csizma a helyi Bojzás Néptánccsoport részére, melynek megvásárlását Hargita Megye Tanácsa támogatta. A Bojzás és Bojzácska Néptánccsoport felcsíki és mezőségi táncokkal örvendeztette meg az időseket. A néptáncoktatást szintén Hargita Megye Tanácsa támogatta. Az idősek ezután elfogyasztották ebédjüket, majd a Csíkkozmásért Egyesület részéről egy nagy meglepetésben volt részük. Minden idős személyről kivetítettek egy-egy fiatal korú képet. A képek kivetítése zenei aláfestéssel történt. A vetítés után a polgármester felköszöntötte az időseket egy-egy szál szegfűvel, melyet a helyi Harzoly Kft. támogatta. Az idősek napja zenei hátterét helyi önkéntes zenészek biztosították.
Az idősek napja megszervezését Hargita Megye Tanácsának alintézménye, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, valamint a helyi közbirtokosság támogatta.

Potyó Márta, Csíkkozmás

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.