Egymáson is segíthetnek

27

Miután a múlt fordulóban az éllovas csapatok mindegyike döntetlennel zárt, létfontosságúnak is lehet titulálni a soron következő két fordulót a labdarúgó harmadik ligában. Az FK Csíkszeredának kötelező a győzelem a Paºcani ellen, míg a Székelyudvarhelyi FC pontrablással az FK is segítene.

Hazai pályán az FK 6–0-ra nyert a Paºcani ellen. Ismételni kell Fotó: Halmágyi Zsolt

Az utolsó előtti fordulót rendezik pénteken és szombaton a labdarúgó harmadik ligában, ahol a feljutásért és a kiesésért is zajlik a harc.
Az FK Csíkszereda épp az egyik kiesőjelölt, a CSM Pașcani otthonába látogat. A győzelem kötelező az FK számára, amely „egy csapással két legyet is üthetne”. Egyrészt saját maga szempontjából létfontosságú a három pont megszerzése, hogy az utolsó fordulóra is megőrizze előnyét a tabella élén. Másrészt a hárompontos sikerrel nagyot segítene a Székelyudvarhelyi FC-n is és a Pașcani-t a biztos kiesők közé sorolná.
A Székelyudvarhelyi FC számára borzasztó nehéz kiszállás következik, hiszen a harmadik helyezett Știința Miroslava otthonába látogat, amely még harcban van a feljutásért. Az SZFC számára is fontos a pontszerzés, hiszen jelenleg a 12. helyen állnak. Ez nem jelent automatikus kiesést, ám az öt harmadik ligás csoport leggyengébb 12.-je kiesik, és itt épp csak vonal fölött van az SZFC. Ennek fényében a pontszerzés jó lenne, bár bravúrra van ehhez szükség.
A forduló műsora: péntek: CSM Pașcani – FK Csíkszereda (18), Bákói SC – Sportul Chișcani (17), Bákói Aerostar – Sporting Liești (18), CSM Roman – Galaci Metalosport (18), Atletico Vaslui – Avântul Valea Mărului (18), Olimpia Râmnicu Sărat – Szászhermányi AFC (18); szombat: Știința Miroslava – Székelyudvarhelyi FC (18). A Barcarozsnyói Cetate szabadnapos lesz.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.