Érkezik az ezüstérmes

75

Nem kisebb ellenfél érkezik vasárnap este Csíkszeredába a román teremlabdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában, mint a tavalyi ezüstérmes, légiósokkal teletűzdelt Galaci United. A Szőcs Loránd vezényelte Csíkszeredai Imperial Wet meglepné soros ellenfelét. Az FK Székelyudvarhelynek valamivel könnyebb, hiszen a nyáron meggyengült Marosvásárhely vendégei lesznek.

Kispadon a csapat. Nehéz meccs elé néznek

Egyhetes válogatott Európa-bajnoki pótselejtező miatt beiktatott szünetet követően folytatódik a teremlabdarúgó-bajnokság a negyedik forduló meccseivel. Az újonc Csíkszeredai Imperial Wet hazai környezetben fogadja a tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedet, míg az FK Székelyudvarhely a Marosvásárhelyi City’US vendége lesz. Az FK vasárnap 17 órától, míg a csíkiak ugyancsak vasárnap, de 19 órától lépnek pályára.

Meglepetést okoznának
A legnehezebb hazai mérkőzésére készül a Csíkszeredai Imperial Wet, amely az eddig két győzelemmel és egy vereséggel rendelkező tavalyi ezüstérmes Galaci Unitedet látja vendégül. A galaciak az első két fordulóban könnyedén nyertek a Marosvásárhelyi City’US, majd a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal ellen, hogy legutóbb 1–1-es félidőt követően 6–2-re kapituláljanak a címvédő Déva ellen. A csíkiak az eddigi három meccsükből egyet megnyertek (Sepsi), egyet elveszítettek (Déva) és egyet döntetlenre (Iași) hoztak. Újoncként a ligában ez jónak mondható, bár a csapat játékosai bosszúsak a legutóbbi iksz miatt, amelyet a Iași ellen értek el, mondván, megnyert meccset engedtek ki a kezükből, hiszen három góllal is vezettek már.
Hogy lesz-e ilyen lehetősége a csíkiaknak a Galac ellen nehéz megmondani, hiszen a Duna-parti csapatban olyan labdarúgók játszanak, akik közel vannak a román válogatotthoz, illetve van két moldáv, és három brazil légiósuk.
A tapasztalati hátrányt – ahogyan Szőcs Loránd edző-játékos is fogalmazott – megfelelő akarattal és motivációval le lehet dolgozni, amelyből nincs hiány a csíki játékosokban.
– Az eddigi legnehezebb hazai meccsünk következik, hiszen a tavalyi döntős érkezik hozzánk. Egy nagyon kemény, erőszakos csapatról van szó, amely előszeretettel támad ki, ráadásul számos légióssal is büszkélkedhet. Úgy érzem, hogy jól készültünk a héten, jól edzettek a fiúk és nagyon motiváltak is. Ugyan a felkészülési időszakban játszottunk ellenük, de ez teljesen más lesz. Nem félünk tőlük, inkább a saját csapatomtól, hiszen a tapasztalatlanságból kiindulva meccsen belül hullámzóan tudunk teljesíteni. Célunk, hogy a Iași ellen elveszített két pontot most behozzuk – fogalmazott Szőcs Loránd.

Könnyebb dolga lesz az FK-nak
Valamikor rangadónak számított a Marosvásárhely – Székelyudvarhely meccs a teremlabdarúgó-bajnokságban. Ez mára már nem annyira igaz. Persze presztízsmeccs lesz, de a vásárhelyi alakulat az elmúlt két idény során alaposan „megroggyant” mind anyagilag, mind játékosállományban. A vásárhelyi sportra jellemző anyagi problémák begyűrűztek a futsalcsapat életébe is.
Az FK pedig ilyen szempontból jól áll, és nem hiába a kitűzött cél a bajnoki érem. Ennek fényében nagy meglepetés lenne, ha az FK nem húzná be a három pontot.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.