Első idegenbeli kiszállás

47

Míg a múlt héten csak hazai mérkőzései voltak a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatá­nak, addig ezen a héten csak idegenbeliek szerepelnek műsoron. Kedden Gyergyószentmiklóson vendégeskedtek a kék-fehérek, míg péntektől jövő hétfőig három Erste ligás ellenfélhez látogatnak. Pontokkal térnének haza a Sportklub játékosai.

Egyenlő ellenfélként utazik Magyarországra a Sportklub. Győzni szeretnének

Nem sikerült túl jól a Csíkszeredai Sportklub bemutatkozása a jégkorong Erste Ligában, miután előbb a DVTK Jegesmedvék, majd a Fehérvári Titánok vitték el a pontokat a Vákár Lajos Műjégpályáról. A román bajnokságban ellenben jól meg a gárdának, és az eddigi öt meccsükből ötöt megnyertek a fiúk. Legutóbb épp a Gyer­gyó­szent­miklósi Progym vendégeként, kedden. Az azon a találkozón nyújtott második harmaddal nem volt megelégedve Leo Gudas, aki kifejtette, hogy a hétvégén, az Erste Ligában az ilyen jellegű hibák sokba kerülhetnek.
És egyáltalán nem lesz könnyű dolga a csíki csapatnak az első magyarországi kiszállásán. Pénteken a címvédő DVTK Jegesmedvékkel, vasárnap az Újpesttel, míg jövő hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikákkal küzdenek meg a pontokért. A pénteki, illetve a vasárnapi találkozók 19.30 órától, míg a jövő hétfői 19 órától kezdődnek.
– Pontokat kell hozzunk az első idegenbeli kiszállásunkról, ez a célunk. Ehhez keményen kell dolgozzunk, be kell tartani a taktikai utasításokat és lehetőség szerint minél kevesebb kiállítást kell összeszedjünk. Ha ezen elemeket betartja a csapat, akkor úgy érzem, hogy a liga minden egyes csapatának egyenlő ellenfelei tudunk lenni – fogalmazott elutazás előtt Leo Gudas vezetőedző.

Szezonnyitó találkozó
A Csíkszeredai Sportklub szurkolók határon túli csoportja egy kis meglepetést is tartogat, hiszen vasárnap, magyar idő szerint 13 órára minden érdeklődőt vár a Karin Hotel éttermébe (Megyeri út 12.), ahol egy idénynyitó találkozót tartanak. A helyszínen csapatbemutató lesz, illetve egy közös ebéd, majd szurkolás az Újpest – Sportklub meccsen.
Hétvégi műsor, Erste Liga: péntek: Capitals II. – Brassó (18.50), DVTK – Sportklub (19.30), Titánok – Újpest (19.30), MAC – Ferencváros (20); vasárnap: Dunaújváros – Capitals II (18), Titánok – DVTK (19.30), Fe­rencváros – Brassó (19), Újpest – Sportklub (19.30); hétfő: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub (19), MAC Budapest – Brassói Corona (21).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.