Elindították a távfűtést Gyergyószentmiklóson

Kimelegedtek a fűtőtestek a gyergyószentmiklósi tömb­ház­la­kásokban a hétvégén. A lépcsőházak lakói kérhetnek adott órarend szerinti fűtést vagy magasabb, esetleg alacsonyabb hőmérsékletet, ehhez viszont a többség egyetértésére van szükség.

A képviselő-testület által év elején elfogadott határozat értelmében október 1-jétől elindult a fűtésszolgáltatás Gyergyószentmiklóson. A rendszer feltöltése már az elmúlt héten elkezdődött, volt ahol szombaton, máshol vasárnap melegedtek ki a fűtőtestek. A tanintézményekben már korábban elindították a szolgáltatást.
Fórika Krisztina, a városháza szóvivője elmondta, a kinti hőmérséklet függvényében változik majd a fűtés volumene, viszont a lakószövetségek, lépcsőházak is kérhetnek magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékletet és órarend szerinti fűtést is. Ehhez az adott lépcsőház lakóinak több mint fele kell beleegyezését adja, s írásban kell kérni a szolgáltató ügyfélfogadójában. A szóvivő közölte: a nyár folyamán kitisztították a hőcserélőket, azt remélik, problémamentes lesz a fűtésszezon.
Újdonság, hogy interneten is elérhető a szolgáltató. Egyelőre kísérleti jelleggel elindult a www.splt.ro honlap, amely segítségével bárki követni tudja számláit, fogyasztását, adósságát, illetve havonta bevezetheti órái állását, így nem kell azt személyesen leadnia. A regisztrációhoz szükséges érvényes e-mail-cím és a számlán található ügyfélazonosító szám (cod client).

Nagy Levente