Egyirányú elképzelések

36

Zsögödben még mindig nem csatlakoztak elegen a Harvíz Rt. térségi szolgáltató által kiépített ivóvíz- és csatornahálózatra, ezért félő, hogy környezetvédelmi szankciókkal szembesülnek a vonakodók – hangzott el a tegnap esti zsögödi lakossági fórumon. A megbeszélésen felmerült továbbá, hogy a megújuló Zsögödi Nagy Imre utca egyirányú legyen.

A városvezetők tájékoztatják a lakosokat. Sürgős a víz- és szennyvízrendszerre való csatlakozás Fotó: Márk Boglárka

Lakossági fórumon találkozott a zsögödiekkel Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester, hogy az ivóvíz- és szennyvízhálózatra való csatlakozásokról, illetve a Zsögödi Nagy Imre, a Kőbánya és az Ifjúság utcában végzett felújítási munkálatokról tájékoztassák a helyieket.
A polgármester arra kérte a lakosságot, hogy csatlakozzanak a több mint 200 millió lejből megvalósított közműhálózathoz, mivel a nagyberuházás szerződéseiben foglaltak alapján október 31-ig az érintett utcák háztartásainak 85 százaléka a rendszer felhasználója kell hogy legyen. Jelen pillanatban a Zsögöd utca 68 százaléka, míg a Zsögödi Nagy Imre utca 55 százaléka csatlakozott, a többi utcában pedig jóval kisebb az arány.
– Nem szeretnénk, ha a környezetvédelmi őrség rémisztgetné a lakókat ellenőrzésekkel vagy akár bírságot róna ki a nem csatlakozókra. Határozott kérésünk önök felé, győzzék meg szomszédjaikat, rokonaikat, hogy csatlakozzanak a rendszerre – fogalmazott a polgármester.
Bogáti Csaba, a Harvíz Rt. vezérigazgatója tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a rendszer minden utcában üzemképes, és a szolgáltatóval kötendő szerződés 80 lejbe kerül. Ezen felül a háztartásoknak maguknak kell fizetniük a magánterületen végzendő munkálatokat. A zsögödiek közül többen is jeleztek működési hibákat elsősorban a szennyvízelvezető rendszerben, a Harvíz munkatársai pedig ígéretet tettek arra, hogy minden panaszt megvizsgálnak és megoldást keresnek az egyéni problémákra.
A Zsögödi Nagy Imre utcával kapcsolatban a polgármester elképzelése az, hogy a munkálatok befejezése után ne terhelje nagy autósforgalom, hanem továbbra is a Brassói úton közlekedjenek azok, akik gyorsan ki akarnak jutni a városból. Ennek érdekében megfontolják, hogy az utca egyirányú legyen: a forgalom csak a benzinkúttól a központ felé haladhatna, kivételt képeznének a taxik és a városi buszok.
Ráduly Róbert Kálmán hozzátette, hogy a város nemrég mintegy 20 millió eurót nyert uniós pályázaton keresztül olyan munkálatok elvégzésére, amelynek következtében néhány éven belül a gyalogos-, biciklis- és bu­szosforgalom kiszorítaná a városközpontból az autókat és felszámolnák a parkolóhelyeket. Mindez a Zsögödi Nagy Imre utca „működését” is befolyásolná.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.