Edzőtáborba hívták a kapusokat

38

Az idény ugyan még nem kezdődött el, de a Székelyföldi Jégkorong Akadémia máris elkezdte az összetartásokat. Első körben egy négynapos tábor keretében a kapusokat hívták meg Csíkkarcfalvára.

Jégen a kapuspalánták. Négy kemény napon vannak túl
Ajánlott cikkek

Négy napon át – hétfőtől csütörtökig – közel negyven kapuspalántának tartott összetartó edzőtábort a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. A táborban minden alközpontból érkeztek sportolók, akiket az edzők két csoportra osztottak. A kisebb csoportban az U8–U12-es korosztály, a nagyobb csoportban az U14–U20-as korosztály készült. Külön edzésterv szerint, ám közös céllal: a gyerekek a hosszú nyár után egy alapos felkészítő után vágjanak neki az új idénynek, s mindezt úgy, hogy ne hiányozzon a móka sem a programból.
A tábort Antal László, illetve Michal Zemncik (a Pozsonyi Slovan kapusedzője) koordinálták le.
– Örvendek, hogy meg tudtuk szólítani az egész generációt, az U8-as korosztálytól az U20-ig. Sajnos néhány válogatott játékos táborozik, ennek ellenére közel 40 fővel tudtunk dolgozni két csoportban. A tábor első két napja inkább korcsolyázásról, a technikáról szólt mind a szárazon, mind a jégen. Ebben a két napban napi két jégezdés és egy szárazedzés volt. A tábor második felében inkább az erőnlétre koncentráltunk, ami azt jelentette, hogy volt egy egyórás intenzív jégedzés, valamint szárazon való készülés is. Természetesen beiktattunk szabadidős programot is, amely során floorballoztunk a csíkdánfalvi sportcsarnokban, illetve terveztünk strandolást is, ám az eső miatt elmaradt. Jó volt a tábor. Kiformálódtak a csoportok, és egy adott pillanatban nekünk edzőknek is kihívás volt rendet rakni. A tábor versennyel zárult, de ez teljes mértékben a játékról szólt. A cél az volt, hogy mindenki érezze jól magát – fogalmazott Antal László.
A szakmaiságon túl a lényeg az volt, hogy minden gyerek jól érezze magát, és legközelebb is szívesen térjen vissza az összetartásokra. Mint ahogyan Michal Zemncik is visszatérő vendége a Székelyföldi Jégkorong Akadémia kapusösszetartásainak.
– Számomra az a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezték az egész tábort. Remek hangulatot sikerült teremteni, nem minden a jégkorong körül forgott. Igyekeztünk színesebbé tenné az itt töltött napokat. Fontos, ne csak azzal törődjünk, hogy miként tartsd a bárdot, hogyan mozgasd a lábad, ne csak technikát taníts számukra. Ebből a szemszögből is igyekeztünk nézni. Olyan elemeket igyekeztünk megtanítani számukra, amelyeket majd a saját csapataikba visszatérve is hasznosítanak. De hát itt voltak a különböző klubok edzői is, akik látták, hogy miként dolgozunk. Egy lépés afelé, hogy felkészítsük a srácokat az előttük álló idényre – zárta Zemncik.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.