Drogfórumot tartottak

118

Első alkalommal tartottak szerhasználattal kapcsolatos szakmai fórumot Gyergyó­szent­miklóson. A rendezvény elsősorban a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szociális munka szakán, távoktatásos rendszerben tanuló hallgatókat és az iskolai nevelési tanácsadókat várták, a program azonban bárki számára nyitott volt. A fórum első részében egy szakmai előadáson vettek részt a jelenlévők, majd az ezt követő műhelybeszélgetésen a gyergyói helyzetre vetítették rá az elhangzottakat.

Dr. Demetrovics Zsolt tartott előadást. Figyelem Fotó: Kertész László
Dr. Demetrovics Zsolt tartott előadást. Figyelem Fotó: Kertész László

Ez volt az első alkalom, hogy Gyergyószentmiklóson tartottak drogfórumot, a többéves hagyománnyal rendelkező szakmai program korábbi rendezvényeinek Kolozsvár és Marosvásárhely adott otthont.
A fórum céljával kapcsolatban a szervezők lapunknak megjegyezték: többször is szó esett arról, hogy Gyergyószentmiklóson is elindítanának egy drogprevenciós programot, többek között ennek megalapozását szolgálja a rendezvény.
A program első felvonásaként dr. Demetrovics Zsolt pszichológus, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem docense tartott előadást, amelyben többek között a drogprevenciós stratégiák fontosságára mutatott rá. Mint kifejtette, a siker érdekében reális célokat kell kitűzni, ugyanakkor nem a szerek kipróbálásának gátolása, hanem a rendszeres használat megakadályozása a fő cél. Az előadást követően dr. Albert Lőrincz Enikő, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem professzora vezetésével műhelyfoglalkozáson vettek részt a jelenlévők.
A rendezvényt a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete szervezte, támogató a helyi önkormányzat.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek