Ditróban autóznak, Szárhegyen motoroznak

99

Két bajnokság utolsó fordulójának is a Gyergyói-medence lesz a házigazdája a hétvégén. Gyer­gyóditróban a hazai autós hegyi gyorsulási bajnokság másodosztályának idényzáró futamát rendezik, míg a Gyergyószárhegy mellett a román motocross-pont­vadászat utolsó fordulóját tartják.

Balázs István már országos bajnok MX1 kategóriában

Autó- és motorsportban gazdag nap elé néznek a Gyer­gyói-medence lakói, hiszen két község is szezonzá­ró futamnak ad otthont holnap. Gyergyó­szárhegyen a hazai mo­to­cross-baj­nokság utolsó futamát tartják, míg Gyergyóditróban az au­tós hegyi gyorsulási pontvadászat idényzáró versenyére kerül sor.
A güdüci motocross-pályán az ifjúsági I-es és II-es kategória 50 cm3-as géposztálya, a 65 és 85 cm3 géposztály, az MX2 és az ifi MX2, az MX1, az amatőr MX1 és MX2, a veterán I. és II, valamint a homokfutó kategóriák számára szerveznek futamokat. A szabadedzések 10.30-kor, az időmérők 12-kor kezdődnek, az első futamot 13.40, a másodikat 16 órától tartják, a díjkiosztóra 18.30-tól kerül sor. A Hargita megyeiek közül néhányan már bajnokok, de vannak, akik még harcolnak egy-egy dobogós helyért. Az MX1 kategóriában Balázs István már bajnok, az ifi II. 50 cm3-ban Benczédi Zoltán a harmadik, hátránya csak 26 pont a listavezetővel szemben, míg öccse, Tamás az ötödik helyről előreléphet akár a harmadikra is két futamgyőzelem esetén. Az ifjúsági III. 50 cm3 kategóriában Becze Csillag Vince már bajnok, ahogyan Erőss Koppány is a 85 cm3 kategóriában. A veterán I.-ben Fazakas Zoltán bajnok, az amatőr MX2-ben Okos Zsolt két pontra van a címtől, Antal Szilárd a harmadik helyről előreléphet a másodikra egy jó szereplés esetén, míg Gerczuj Nándor is javíthat a hatodik helyről.
Gyergyóditró az országos másodosztályú autós hegyi bajnokság utolsó fordulójának ad otthont. A résztvevők ma este fél hétkor az Erdős Panziótól felvonulnak a községközpontba, ahol 19 órától lesz a versenyzők hivatalos bemutatója. A Ditró-kupa by Mida holnap zajlik a – Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti – 127-es megyei úton, a pályabejárás 10, az időmérő edzés 11.20, az első futam 12.30, a második verseny 13.30, míg a harmadik viadal 15 órakor kezdődik, a díjkiosztóra 17 órakor kerül sor az Erdős Panzióban. A versenyt a Mida Kft., Gyergyóditró Község Önkjormányzata, valamint Hargita Megye Tanács támogatja.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.