Csíkszentsimonban gyorsultak

91

Először szervezett autós gyorsulási versenyt a Csíkszeredai Richy Racing Team, a szombati, Csíkszentsimon határában rendezett viadalon huszonhatan vettek részt. A versenyen nem csupán az autók gyorsulása, hanem a pilóták gyorsasága is befolyásolta az elért helyezést.

A hűvös időjárás ellenére nagyon sok néző volt kíváncsi a gyorsulási versenyre
A hűvös időjárás ellenére nagyon sok néző volt kíváncsi a gyorsulási versenyre

Óriási népszerűségnek örvendett a Csíkszeredai Richy Racing Team által szervezett autós gyorsulási verseny, noha az időjárási viszonyok nem éppen kedveztek: hideg és szél volt, de ez nem rettentette el a nagyszámú közönséget attól, hogy drukkoljon a pilótáknak. A Richy Racing Team idén társszervező volt Gyergyószentmiklóson egy gyorsulási versenynek, ám a csíkszeredai sportegyesület először tartott a Csíki-medencében hasonló versenyt. Eredetileg a megyeszékhelyen akarták tartani a viadalt, ám az első helyszínre a polgármesteri hivataltól, a másodikra a megyei közlekedésrendészettől nem kaptak engedélyt, így Csíkszentsimonra és a 123-as megyei út egy szakaszára esett a Richy Racing Team választása.
A verseny során hét kategóriában mérte össze autója erejét és tudását huszonhat pilóta, ketten pedig más-más autóval két-két kategóriában is indultak
– A Richy Racing Team az év folyamán szervezett viadalok során bebizonyította, igenis van érdeklődés megyénkben is az autósport iránt. Több, a versenyeinken részt vevő pilóta bajnok, illetve bajnoki címre hajt az országos ügyességi bajnokságban, a szombati verseny pedig azt is bebizonyította, hogy vannak olyan autótulajdonosok, akik szervezett körülmények között kipróbálnák autójuk erejét, gyorsaságát – mondta Ritner Béla, a Richy Racing Team elnöke.

A dobogósok
S1 kategória (1400 cm3-nél kisebb motorok): 1. Laczkó Levente (Citroën Saxo), 2. Keresztes Zsolt (Renault Clio), 3. Székely Levente (Honda Civic). S2 kategória (1401–1600 cm3): 1. Bilibók Csongor (Opel Corsa), 2. Gothar Norbert (BMW 320), 3. Keresztes Zsolt (Opel Astra). S3 kategória (1601–2000 cm3): 1. Györgypál Botond (BMW 330i), 2. Szabó Botond (Mitsubishi Colt CZT), 3. Sándor Szilárd (BMW 325 i). S4 kategória (2001–2500 cm3): 1. Dósa Huba (VW Corrado), 2. Paranici Nelu (BMW 318), 3. Vizoli Arnold (Seat León). S5 kategória (2501–6000 cm3): 1. Dobrota Liviu (BMW 316), 2. Simon Zsolt (BMW 320), 3. Paranici Nelu (BMW 318). S6 kategória, profik: 1. Vargyasi Zoltán (Audi), 2. Hațegan Nicu (Audi S3). S8 kategória, profik: 1. Antal Zoltán (VW Golf), 2. Andrei Gabriel (VW Golf), 3. Kristály Ferenc (Reanul Mégane).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.