Burján Gál Enikő munkái Budapesten

149

A Gyergyószentmiklóson élő Burján Gál Enikő képzőművész munkáiból nyílt kiállítás Budapesten. A hazai közönség itthon az Érzelmek szobája című tárlaton láthatta a műveket. Az alkotó tíz éve volt jelen kiállítással a magyar fővárosban.

Burján Gál Enikő (középen) a budapesti tárlatmegnyitón Fotó: Kardos Csaba

Budapesten, a Katona József utca 10/a szám alatti Look Galériában nyitották meg Burján Gál Enikő kiállítását, ugyanakkor bemutatták az alkotó A fehérboszorkány találkozó című verseskötetét is.
Tizennégy olajfestményt, valamint bútordarabot tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyet festett sámfákkal, valamint egy nemrég készített fa dísztárggyal egészített ki az alkotó. Burján Gál Enikő lapunk érdeklődésére megjegyezte, 2007-ben, a Boszorkánymise képei című tárlatát mutathatta be Budapesten, a visszatérés pedig örömmel tölti el. Amikor arról kérdeztük, hogy mit jelent számára az alkotás, a tőle megszokott módon, a következőképpen fogalmazott:
– Nekem a festés és a versírás egyenlő a lelki fejlődéssel, és ennek az alkotási folyamatnak szinte megkoronázása egy-egy kiállításmegnyitó vagy könyvbemutató. Segít vállalnom önmagam a világ előtt, és minél inkább kiteljesedem a külvilágban, annál jobban megismerem önmagam. A lelkem közepe a gyökereimmel összeért, így egyre jobban eljutok oda, hogy kimozdíthatatlan legyek a lelki nyugalmamból: akárha egy kődarabot eldobsz a vízen, a felszínt felborzolhatja, de a tó mélyén a víz akkor is békés, nyugodt és mozdulatlan. Ez a víz őrzi a hajtóerőként szolgáló, alkotólázban égő, alkotóházban élő belső tüzet bennem.
Burján Gál Enikő kiállítása szeptember 27-ig tekinthető meg a budapesti galériában, előzetes egyeztetésre a +36–30–842–9715-ös telefonszámon vagy a lookgallery@gmail.com e-mail-címen van lehetőség.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.