Bravúros Progym-siker

Hatalmas fegyvertényt hajtott végre a Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata hétfő este a román jégkorongbajnokságban, hiszen kétgólos győzelmet aratott a címvédő Brassói Corona ellen hazai környezetben. A piros-fehérek a második harmad elején meginogtak, de onnan sikerült talpra állniuk. Ma önbizalomtól duzzadva várhatják a felvonás második meccsét.

Visszavágott a Progym a Brassónak Fotó: Tamási Zoltán / Archív

Új szakmai stábbal, továbbá új játékosokkal várta a román jégkorongbajnokság rangadóját a Gyergyó­szent­miklósi Progym, amely hazai pályán a címvédő Brassói Co­ronát fogadta. Ez egy jó alkalom volt arra is, hogy a Progym szur­ko­lótábora is elkezdjen mozogni és különböző ankétokat szervezzenek, amely célja az, hogy egységesebbé, jobbá tegyék a lelátói hangulatot.
Erre pedig az örökifjú Vaclav Novak meg is teremtette az alaphangulatot, és a negyedik percben felavatta Tőkét, majd Kozma kétgólosra hizlalta az előnyt. A vendégalakulat nagyon nem tudott érvényesülni, de a három kapura eresztett lövéséből kettő célt talált a harmad végéig, igaz közte még volt egy hazai találat. A második felvonásra úgy jött ki a Brassó, hogy jégbe döngöli ellenfelét. A 23. percben mindössze fél perc alatt át is vette a vezetést, majd rohamoztak a további gólokért. Ekkor beszorult a Progym saját harmadába, és csak Szakácson múlott, hogy nem sikerült tovább növelniük az előnyüket. A kihagyott helyzetek pedig visszafelé sültek el. A 33. percben az új igazolás, Butszenko gondolt egyet, és egyedül vitt végig egy támadást, majd a rövid felsőbe hálószaggató gólt ragasztott fel. Az utolsó felvonásra, a hazai szurkolók legnagyobb félelme ellenére, a Progym továbbra is erőtől duzzadt. Bírták a tempót, felvették a harcot a sárga-kékekkel. Sőt rögtön a harmad elején Nyimenko visszavette a vezetést. Lüktető volt a játék, helyzetekkel mindkét oldalon, majd az utolsó percben Novak zárta le a meccset egy üres kapusgóllal.
A felek kedden este 18.30-tól újfent összemérik erejüket.
Eredmény: Gyergyó­szent­mik­ló­si Progym – Brassói Corona 6–4 (3–2, 1–2, 2–0) /Novak (4., 60.), Kozma (11.), Daradics (17.), Butszenko (33.), Nyimenko (42.), illetve Bíró M. (15.), Mihály Á. (17.), Molnár Zs. (23.), Walls (23.)/.