Besorolást kaptak az ifi csapatok

39

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közzétette az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokság őszi menetrendjét. Mint ismert, az FK Csíkszereda négy, míg a Székelyudvarhelyi FC két alakulattal vett részt a küzdelmeiben. Ezúttal a mezőny kettéválik, és van, aki az Elit Ligában folytatja, és van, aki marad az országos bajnokságban.

Hat megyei csapatot soroltak újabb csoportokba az országos ifjúsági bajnokságokban. Az FK Csíkszereda az U19-es, illetve az U17-es korosztályban két-két, míg a Székelyudvarhelyi FC egy-egy alakulattal vágott neki az őszi idénynek, vagyis az előselejtező csoportoknak. A csapatokat az eddig elért eredmények alapján újra rangsorolták. Az FK Csíkszereda U19-es alakulata miután megnyerte a csoportját, az Elit Ligába került, míg a többieknek ez nem sikerült, így maradtak az országos bajnokságban.

Nyugati csoportba osztották
A 19 előselejtező győzteséhez csatlakozott a Marosvásárhelyi Kiválósági Központ, így két csoportot hoztak létre az U19-es Elit Ligában, keleti és nyugati csoportot. A Purguly Árpád és Gál Ervin által felkészített együttes a tízcsapatos nyugati csoportba került. Az FK Csíkszereda játékosai a következő csapatokkal mérkőznek meg: SCM Râmnicu Vâlcea, Temesvári Poli, Kolozsvári Ar­dealul, Marosvásárhelyi Kiválósági Központ, Kolozsvári CFR 1907, Gică Popescu Akadémia, FC Hermannstadt, Resicabányai ISK, Nagybányai ISK.
Az FK Csíkszereda U19-es csapata szombaton 12 órakor a Marosvásárhelyi Kiválósági Központ otthonában lép pályára először. Az első hazai meccsre október 21-én kerül sor, amikor az FK a Kolozsvári Ardealult fogadja.
– Nagyon sok munka vár ránk, tudjuk, és fel vagyunk készülve, hogy ez egy másfajta megpróbáltatás lesz! A korosztály pillanatnyilag legjobb csapataival szemben kell majd bebizonyítsuk, hogy igenis helyünk van a legjobbak között! Az elvégzett munka alapján mondom, hogy készen állunk a nagyobb kihívásra! – fogalmazott Purguly Árpád.

Országos bajnokság
Az FK Csíkszereda U18-as labdarúgócsapata, illetve a Székelyudvarhelyi FC U19-es csapata az U19-es országos bajnokság tízes csoportjába került, ahol a következő csapatok ellen mérkőznek meg: Medgyesi Gaz Metan, Brassói Colțea, Brassói Steagu Rosu, Brassói Brasovia, Szászrégeni Lucian Blaga, Nagy­szebeni Interstar, Nagyszebeni Șoimii és a Sepsi OSK. Az FK szombaton 12 órakor, hazai pályán kezdi a bajnokságot, az ellenfél a Brassói Steagu Rosu lesz, míg az SZFC a Nagyszebeni Interstar vendégeként lép pályára.
Az FK Csíkszereda U17-es csapata az U17-es bajnokság kilences csoportjába került, és a következő ellenfelei lesznek: Szatmárnémeti Olimpia, Besztercei LPS, Nagybányai Electrica, Besztercei Gloria Junior, Nagybányai Kiss FC, Szatmárnémeti LPS, Zilahi Atletic, Kolozsvári LPS és Nagybányai ISK. Vég Csongor vezetőedző csapata az első fordulóban, szombaton 14 órakor Zilahon lép pályára.
Az FK Csíkszereda U16-os, illetve az SZFC U17-es csapatai azonos csoportba kerültek. Mindkét alakulatot a tízes csoportba sorolták be, ahol a következő együttesekkel kerültek össze: Medgyesi Gaz Metan, Brassói Colțea, FC Hermannstadt, Brassói Brasovia, Szászrégeni Lucian Blaga, Nagyszebeni Interstar, Nagyszebeni Șoimii és a Sepsi OSK. Az első fordulóban, szombaton 14 órakor az FC Hermannstadt lesz az FK ellenfele, míg az SZFC a Nagyszebeni Interstarhoz látogat.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.