Behúzták a hatodikat

62

Kiegyensúlyozott összecsapáson büntetőlövések döntötték el a győztes kilétét a román jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó megyei rangadóján. A Gyergyószentmiklósi Progym két pontot otthon tartott, míg a Csíkszeredai Sportklub ezúttal a vesztes oldalra került. A kék-fehérek új légiósa góllal mutatkozott be.

Küzdelmes meccset játszottak a felek

A hatodik mérkőzést játszotta egymással szemben a Gyergyószentmiklósi Pro­gym, illetve a Csíkszeredai Sportklub a román jégkorongbajnokság alapszakaszában, amely egyben az utolsó is volt. A korábbi ötöt a kék-fehér alakulat húzta be, négyet rendes játékidőben, míg egyet hosszabbítás után. A vendégoldalon ezúttal sem lépett jégre Szcsasztlivij, Potapov és Valchar, akik hiánya összességében megérződött.
A gólgyártást a hazaiak kezdték, amelyre az első játékrész végén még kettővel tudott válaszolni a vendégegyüttes, hogy a másodikban már kettő legyen a különbség. A piros-fehérek viszont nem adták fel, a korábbi sportklubos játékos, Vaclav Novak, révén előbb szépítettek, majd egyenlítettek. Az utolsó felvonás egy darabig megint kiegyensúlyozott meccset hozott, majd elfogyott a hazai csapat. A Sportklub nagyon közel állt a győztes gólhoz, de az nem sikerült, ahogy a hosszabbításban sem. Bár ennek utolsó másodperceiben a hazaiaktól Kaszkov szólózhatott, de Ruczuj hárított. A szétlövések első öt párjában 2–2 volt az eredmény, és érdekesség, hogy Leo Gudas vezetőedző az első két bekapott gól után Ruczujt Onodira cserélte. A két pontot jelentő győztes találatot végül a hazaiak vitték be Kaszkov révén, a hetedik pár végén.
Eredmény: Gyergyószent­mik­lósi Progym – Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–2, 2–1, 0–0, 0–0, 1–0) – sz. u. /Barabás (5.), Novak (35., 38.), Kaszkov (65. – GWS.), illetve Moldován (18., 34.), Golovin (19.)/.

Potapov helyett Golivin
Újabb orosz játékos érkezik a Csíkszeredai Sportklub csapatához Alexander Golovin személyében, aki Maxim Potapovot fogja helyettesíteni. Potapov még a múlt heti Brassói Corona elleni meccsen szenvedett vállsérülést – kulcscsonttörés –, és hosszabb ideig nem tud a csapat rendelkezésére állni. Felépüléséig másodedzői feladatokat fog ellátni a kék-fehér alakulatnál.
A 34 esztendős Alexander Golovin orosz, illetve kazah állampolgársággal is rendelkezik. Volt U18-as világbajnok az orosz válogatottal, sőt orosz bajnoknak is mondhatja magát. Számos orosz csapatban megfordult karrierje során, míg a legutóbbi években a VHL-ben, illetve az Ázsia Ligában játszott. A sportoló tegnap érkezett Csíkszeredába, és az esti Gyergyószentmiklósi Progym elleni találkozón pályára is lépett.

Sál, sapka, nagykabát
Az idén sem marad el úgy jégkorongmérkőzés, hogy ne lenne adománygyűjtés. A Csíkszeredai Sportklub viszont ezúttal szakít a megszokott „macidobálós” hagyománnyal, és más célzattal, de ugyanúgy segítségre hívja fel a szurkolók figyelmét. A szombaton a 18 órától kezdődő Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest találkozón ugyanis a Hargita Megyei Gyerekvédelem hátrányos helyzetű fiataljain lehet segíteni. A mérkőzés első hazai góljánál ezúttal nem macikat kell a jégre dobálni, hanem sálakat, kesztyűket, illetve sapkákat.
A Hargita Megyei Gyerekvédelemmel egyeztetve viszont további meleg ruhákat is lehet adományozni: felsők, pulóverek, nadrágok, kabátok stb. Ezeket a ruházatokat a mérkőzés előtt a szurkolói bejáratnál lehet leadni, ahol a gyerekvédelem egy autója fog állni. Fontos tudni, hogy a gyerekvédelem 4–22 éves gyerekek és fiatalok számára ajánlja a ruhaneműket, de leginkább az „idősebbek” szenvednek hiányt meleg ruhákból.
Ugyanakkor a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete is karitatív akciót szervez. Az egyesület a Xántus János Általános Iskola erdőalji tanintézményének szervez gyűjtést, amely részére tanszereket lehet adományozni.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.