Balánbányán találkoztak a felcsíki ifjak

49

Szombaton, szeptember 9-én Balánbánya adott otthont a harmadik alkalommal megszervezett Felcsíki Ifjúsági Napnak.
A tavaly Csíkszent­domo­ko­son megszervezett rendezvényen vállalták a balánbányai fiatalok, hogy ebben az évben házigazdái lesznek a vándorrendezvénynek. Az alakulóban lévő BAMISZ – Balánbányai Magyar Ifjúsági Szervezet, a Botorka Művelődési Egyesület segítségével mindent megtett, hogy a felcsíki fiatalok jól érezzék magukat, jól szórakozzanak ezen a napon. A rendezvény programjában főzőverseny, ügyességi, gyorsasági, műveltségi játékok és vetélkedők szerepeltek, este pedig közös énekléssel, tábortűzzel és lampioneregetéssel zárult a nap. Összesítésben a vetélkedőt a csíkszenttamási Santo Tomingo csapat nyerte, amely vállalta a jövő évi találkozó megszervezését.

Fotó: Gidófalvi Róbert

A rendezvényt meglátogatta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki méltatta a találkozó fontosságát és itthon maradásra biztatta a fiatalokat, főleg a balánbányaiakat, hiszen sok lehetőséget nyújt Balánbánya a fiatalok számára, ezeket ki kell használni. A megoldásokat párbeszéddel meg lehet találni, csak ehhez összefogás kell, egységesen kell fellépjen a balánbányai magyar közösség – mondta a fiatalokat üdvözlő beszédében a megyeelnök.
A sikeres rendezvényt Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság, a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatta.

Mihály Csaba elnök, Botorka Művelődési Egyesület, Balánbánya

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.