Bajnoki futam a Szent Anna-tónál

37

Autóverseny helyszíne lesz vasárnap a Szent Anna-tó felé vezető 113/A megyei út, itt rendezik az országos hegyigyorsulási bajnokság másodosztályának harmadik, a regionális bajnokság első futamát. Hétórás útlezárásra számíthatnak az autósok az említett úton.

A sepsiszentgytörgyi Auto Crono SK és a csíkszeredai Auto Club Pro Motor-HR közösen szervez vasárnap autós hegyiversenyt a Szent Anna-tó felé vezető 113/A megyei úton. A viadal két pontvadászatba is számít, a regionális hegyibajnokság első, a hazai másodosztályú he­gyibajnokság harmadik futama lesz. Az előzetes nevezési listán huszonöt pilóta neve szerepel, ám a szervezők szerint ez még a mai nap folyamán bővülhet. A verseny 3,5 kilométeres szakaszon zajlik majd a 113/A megyei úton, a legnagyobb emelkedő 5,1%-os.
A vasárnapi versenynap 11 órakor az első szabadedzéssel kezdődik, 12.20-tól lesz a második szabadedzés, 13.45, 14.45 és 16.15-től zajlanak a futamok, a díjkiosztó ünnepség pedig este fél nyolckor lesz.
A verseny ideje alatt, 10.30-tól teljes útzár lesz a 113/A megye úton a 26. és 31. kilométer között, ám a szervezők döntése szerint 13 és 13.30, valamint 16 és 16.30 között feloldják az útzárat, 18.30-tól pedig már szabadon lehet közlekedni az említett szakaszon. A szervezők ugyanakkor felhívják a szurkolók figyelmét, hogy Sepsibükszád felől nagyon rossz az út állapota mintegy öt kilométeren, ám Kézdivásárhelyről aránylag jó úton lehet megközelíteni a verseny helyszínét.

Ajánlott cikkek

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.