Bogdan Marișca tizenkét év után újra bajnok

Noha rosszul kezdődött, jól ért véget a csíkiak számára a Iaºi Rali. Az első versenynap csupán kétszáz métert teljesített a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros, ám szombaton a Super Rallyban visszatértek a pályára és géposztályukban dobogósok lettek. Összetettben eldőlt a bajnoki cím, Bogdan Mariºca tizenkét év után újra révbe ért.

Az ugratás a verseny második napján jól sikerült, ám az első nap katasztrófa volt a csíkiak számára

Egy rossz kezdet ellenére dobogós hellyel tértek haza a csíkiak a hazai rali­baj­nokság utolsó előtti futamáról. Nem így képzelték el a Iași Ralit, de végül mégis örülhetett a Tes­lo­van Adrian és Cseh Vajk Imre páros. Összetettben eldőlt a pontvadászat, Bogdan Marișca tizenkét év kihagyás után egy futammal a vége előtt bajnok lett.
– Az első nap katasztrófa volt. Az első szelektíven elrajtoltunk, de váltani már nem tudtunk egyesből kettesbe, mert nyitva maradt a kuplung egy cső elszakadása miatt. Gyakorlatilag gurultunk kétszáz métert, és meg is álltunk. Ekkor már tudtuk, az elsőkerék-meghajtású autósok kategóriájában idén a bajnoki címünk elúszott. Szomorúan konstatáltuk a történteket, és bíztunk abban, hogy a nap végére a szervizcsapat a kocsit megcsinálja, így szombaton a Super Rally keretében még kihozhatjuk magunkból és a kocsiból is a lehető legtöbbet – mondta a Iași Rali első napja után Cseh Vajk Imre. A csíki navigátor hozzátette, idén először hagyta cserben őket a versenygépük.
– A technikai csapat pár perc alatt kicserélte a hibás csövet, így nekivágtunk a második napnak, persze az óriási hátránnyal, amit az első napi kiállás miatt összeszedtünk. Öt szelektív volt az első nap, szakaszonként hét-hét perc büntetést kaptunk, így esélyünk nem maradt, hogy ezt ledolgozzuk. Szombaton viszont egy szelektívet leszámítva jól ment minden, a 7-es szakaszon ugyanis egyet pördültünk. Összességében az 5-ös géposztályban így is meglett a harmadik hely, de a bajnoki címre az esélyeink egyre kisebbek – mondta Teslovan Adrian. A pilóta hozzátette, az idényzáró Szeben Ralin megpróbálják a lehetetlent. – Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriában a második helyet megszerezhetjük, az 5-ös géposztályban pedig még van matematikai esélyünk a bajnoki címre – tette hozzá a csíki pilóta.
A Iași Ralit Simone Tempestini nyerte, igaz, az eredmény még óvás alatt van. Dan Gârtofant ugyanis tíz másodperces büntetéssel sújtotta a versenyvezetőség, mert a szuperszpeciálon egy akadályt nem került ki. Amennyiben a brassóinak ad igazat holnap a hazai szakszövetség versenybírósága, úgy a versenyt Gârtofan nyeri. Ez viszont nem változtat a bajnoki cím kimenetelén, amelyet a Iași-ban harmadik helyen végző Marișca nyert meg.

Eredmények
A Iași Rali pontszerzői: összetett: 1. Simone Tempestini (Peugeot 208 R5), 2. Dan Gârtofan (Skoda Fabia R5), 3. Bogdan Marișca (Ford FIesta R5), 4. Valentin Porcișteanu, 5. Florin Tincescu (mindketten Mitsubishi Lancer Evo IX), 6. Marozsi Zsolt (Skoda Fabia R5), 7. Adrian Răspopa (Citroën DS3 R3), 8. Radu Necula (Suzuki Swift Sport), 9. Norbert Maior (Dacia Sandero), 10. Adrian Grigore (Mitsubishi Lancer Evo IX). A 2-es géposztályt Tempestini, a 3-ast Porcișteanu, az 5-öst és az elsőkerék-meghajtású autók kategóriáját Răspopa, a 11-es géposztályt Paul Ciubotariu (Subaru Impreza STI), a Suzuki-kupát Necula, a Dacia-kupát Maior nyerte.
A bajnokság utolsó futamát október 7-én és 8-án Szeben környékén tartják.
A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre csíki ralipáros támoga­tói: Unicredit Leasing, Borszék Ásványvíz Rt., Cipi, Star Lubricants – Mobil 1, Defi, SET Prod-Com, Omniasig Vienna Insurance Group, Pigna, Interflon, Infinit Solutions, Prodia, Kiss FM, Vice, Hargita Népe, Omega Motorsport.

Kopacz Gyula