Bizalomra épül a beruházás

99

Felavatták pénteken Gyergyó­remetén a székgyárat. Az egymillió eurós beruházás jelenleg 15 embernek biztosít munkahelyet, de a tervek szerint a közeljövőben 25 főre növekedik a dolgozók száma.

Megnyílt a székgyár. Új lehetőségek

Gyergyóremetén székgyárat létesített a romániai piacon már majdnem 20 éve jelen lévő Antares csoport. A vállalat tulajdonképpen visszatér a Gyergyói-medencébe, ugyanis két évtizeddel ezelőtt Gyergyószentmiklóson nyitották az első lerakatot, ahol Csehországból érkező termékeket forgalmaztak. Később országos szinten terjeszkedett a vállalat, és a gyártás is elkezdődött. Azt, hogy éppen Remetén létesüljön az új munkapont, a gyergyói származású Laczkó Csaba, a vállalkozás társtulajdonosa szorgalmazta.
A székeket gyártó üzem a tejporgyár szomszédságában kapott helyet. Az ünnepélyes gyáravatón Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke arról biztosította a tulajdonosokat, hogy népszerűsíteni fogja a megvalósítást, a megye polgármestereit, intézményvezetőit is arra ösztönzi, vásároljanak remetei széket, hiszen megyénkbeli embereknek biztosít megélhetést.
– Gratulálok a faluközösségnek, hisz ott, ahol jó a közösség és van összefogás, oda jönnek a jó dolgok is! Szép példája ez az előre haladásnak és az itthon boldogulásnak – fogalmazott Borboly Csaba.
Laczkó Csaba, a gyár társtulajdonosa elmondta, annak, hogy Remetére hozták a beruházást, gazdasági és érzelmi okai is vannak, a bizalomnak is fontos szerepet tulajdonít.
– Bízok az itteni munkaerőben, megbízható, dolgos emberek lakják Gyergyóremetét – jegyezte meg Laczkó.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.