Az élmezőnyben zártak

Besztercén tartották meg a múlt hét végén az Ezüstütő asztalitenisz országos versenyt, az egyéni és csapatbajnoki viadalon az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolói az élmezőnyben zártak. A viadallal véget ért a 2015/2016-os hazai asztalitenisz-idény, az udvarhelyi sportolók három hétig vakációznak, ezt követően egyhetes nemzetközi edzőtáborral kezdik meg felkészülésüket az új szezonra.

Balázs Barna is értékes pontokat szerzett Fotó: Raluca PÎnzav

Balázs Barna is értékes pontokat szerzett Fotó: Raluca PÎnzav

Véget ért a hazai 2015/2016-os asztalitenisz-idény, a szezon utolsó versenyét Besz­tercén rendezték a múlt hét végén az ifjúsági IV-es korosztály számára. Az idei Ezüstütő országos ranglistapontokat adó bajnokságon kitűnően szerepelt a Cindea Cristian, Balázs Barna, Szentannai Dániel, Bálint Zsolt, Bedő Bálint, Kiss Bence és Bíró Norbert alkotta junior IV-es ISK-FSK Székelyudvarhelyi csapat. A besztercei Olimpiai Központban négy napig zajló rendezvényen a fiatal sportolóknak nemcsak az ellenfelekkel kellett megküzdjenek, hanem a sokszor elviselhetetlen hőséggel is, az udvarhelyi csapat mellett az ország több mint harminc csapata képviseltette magát, több mint háromszáz gyerek volt az összlétszám.
A torna a csapatversennyel indult, a selejtezőcsoportban nem okozott gondot a Besztercei ISK és Slatina csapata, mindkettőt 4–0 arányban győzték le az udvarhelyiek, a harmadik mérkőzésen pedig vereséget szenvedtek Craiovától, de csoportmásodikként így is sikerült a legjobb tizenhat közé kerülniük. A tizenhat között rögtön a román bajnok Bukarest volt az ellenfél, és annak ellenére, hogy sikerült megszorongatni a bajnokcsapatot, 4–1-es ISK-FSK vereség lett e vége. Cindea Cristan magabiztos játékának köszönhetően következett négy győzelem zsinórban, Giurgiu, Vatra Dornei, Sepsiszentgyörgy és a kiemeltnek tartott Buzău rendre vereséget szenvedett az udvarhelyi csapattól, az utolsó fordulóban pedig az udvarhelyiek elszenvedték harmadik vereségüket is a hazaiak ellen, így a tizedik helyen zárták a csapatversenyt, az egy évvel idősebb mezőnyben.
Az egyéni versenyszámban Cindea kiemeltként nem játszott selejtezőcsoportot, a többiek közül Balázs, Szentannai és Bálint jutott tovább csoportjából és került a legjobb hatvannégy közé. Az első fordulóban nem sok szerencse szegődött az udvarhelyi fiúk mellé, mindhárom selejtezőből feljutó sportoló kiemelt ellenfelet kapott és vereséget szenvedett. Cindea Cristian azonban nagy menetelésbe kezdett, egészen a negyeddöntőig szettet sem veszített a fiatal tehetség. Az elődöntőbe jutásért azonban fejet kellett hajtson a korábbi román bajnok Oprea ellen, szoros mérkőzésen 3–1-re nyert a bukaresti. A helyosztó mérkőzéseken Cristian tovább remekelt, a végén pedig az ötödik helyen zárt.
Az ISK-FSK Székelyudvarhely számára a besztercei versennyel lezárult a 2015/2016-os idény, minden korosztály háromhetes szünetet kapott a megterhelő szezon után, július közepén pedig egy egyhetes nemzetközi edzőtáborral megkezdik a felkészülést az új szezonra.

HN-összeállítás