Az egyetem házhoz jön

117

Felvételi kampánykörútra készül a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a személyes találkozók programját tegnap sajtótájékoztató keretében ismertették az intézmény csíkszeredai karán: Erdély több mint száz középiskolájába látogatnak el a sapientiások február 16–26. között.

Csíki Adél és Kósa István. Az egyetemet népszerűsítik Fotó: László Róbert
Csíki Adél és Kósa István. Az egyetemet népszerűsítik Fotó: László Róbert

A felsőfokú oktatási intézmény interaktív és közvetlen beszélgetés formájában népszerűsíti a Sapientia – EMTE akkreditált egyetem magyar nyelvű képzéseit, a kampánykörúton tizennyolc diák osztja meg tapasztalatait és beszél a sapientiás lét jellegzetességeiről és előnyeiről a továbbtanulás előtt álló diákoknak.
– Az önkéntes diákok közreműködésével virtuális sétára hívjuk az érdeklődőket, három videofelvételen mutatjuk be a székelyföldi városokban működő egyetemi helyszíneket, a fiatalok a beszélgetéseket megelőzően intenzív tréningen vesznek részt, hogy kellően felkészüljenek a személyes találkozásokra – részletezte Csíki Adél PR-felelős.
Kósa István dékánhelyettes szerint a középiskolák bár kezdetben visszafogottan, többszöri egyeztetést követően fogadták az egyetem képviseletét, mára megszokták és várják az intézmény küldöttségét. A körút első állomása február 15-én a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Szakközépiskola, majd a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző, Református Kollégium és a város más iskolaközpontjait is felkeresi a hármas csoportokba szerveződő egyetemi küldöttség. A folytatásban február 17-re ütemezte a felsőfokú intézmény a csíkdánfalvi és csíkszentmártoni középiskolák felkeresését, Székelyudvarhelyen február 22-én találkoznak a tizenkettedikes diákokkal, egy nappal később Székelykeresztúron, majd 24-én Zetelaka és Korond, Szentegyháza községekben állomásoznak a kampánykörút résztvevői, a csíkszeredai középiskolákat pedig február 25-én keresik fel.
– A szórványtelepülésekre is figyelmet fordítunk, Aradon, Szalontán is találkozunk a magyar fiatalokkal – tette hozzá a PR-felelős.
A tájékoztató kampánykörút intenzív kéthetes folyamatos utazással jár az önkéntes diákok és a felsőfokú intézmény képviselői számára, a személyes találkozásoknak azonban sok pozitív visszajelzése van.
– Bár az utóbbi tíz évben felére csökkent az egyetemekre felvételiző diákok száma, ennek előnyös hozadéka is van: motiváltabb és komolyabb hallgatók kerülnek az alapképzésbe. A felsőfokú intézményünk az elmúlt években nem riadt vissza attól sem, hogy a minimális 10-es osztálylétszámmal esetenként ez alatt is fenntartsa az osztályokat, az alapképzésben indított szakjainkat pedig továbbra is fenntartjuk – tájékoztatott Kósa István.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek