Az átadás évfordulóját ünnepelték

12

Jégpálya Napot tartottak Gyer­gyó­szentmiklóson, azt ünnepelve, hogy éppen egy évvel ezelőtt adták át a műjégpálya új hűtésrendszerét és palánkját. Szombaton késő estig rendezvények voltak.

Több korosztály lépett jégre a Jégpálya Napon
Több korosztály lépett jégre a Jégpálya Napon

Többféle programot szervezett a Városi Sport Klub Gyer­gyószentmiklós a Jég­pálya Nap alkalmából. Délután a magyar bajnokságban szereplő Gyergyószentmiklósi ISK U12-es csapatának mérkőzésével kezdődött a program, mely a hazaiak sikerével ért véget, hiszen legyőzték az Egerszegi Titánokat. A vendégegyüttesnek egyébként szintén gyergyószentmiklósi az edzője, Koós Tibor a Progym egykori játékosa. E mérkőzés része volt a Magyar Jégkorong Szövetség által az U12-es korosztály számára szervezett bajnokság A csoportos küzdelemsorozatának, melyben a gyergyói együttes ez idáig kitűnően szerepelt, a második helyet foglalja el a tabellán. A két csapat vasárnap újból jégre lépett, szintén gyergyói sikerrel zárult az összecsapás. A Jégpálya Napon mérkőztek a gyergyócsomafalvi és gyergyóalfalvi öregfiúk is, majd bemutatkozott a lányok csapata is, mely több év kihagyás után alakult újra. A jégkorongozó lányoknak Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke adott át díjat, aki egyébként a csapat újraalakulásában is jelentős segítséget nyújtott. Többen mások is díjakat vehettek át a rendezvény alkalmából, például a jégre lépő csapatok legjobb játékosai. Az utolsó program a jégkarnevál volt, melyre jelmezben várták a gyerekeket, a legjobbakat értékes ajándékokkal jutalmazták. Az eseményen jótékonykodásra is lehetőség nyílt, a gyergyóújfalvi Ferenczi Csilla műtétjére közel ezer lej gyűlt össze. A Jégpálya Nap programjában nem kapott szerepet a város felnőtt jégkorongcsapata, a Progym pénteken és szombaton Brassóban mérkőzött a román bajnokság keretén belül.
Tavaly február 20-án tartották a jégpálya ünnepélyes megnyitóját, mint ismert, 33 év működés után új hűtésrendszerrel látták el a létesítményt és az elavult palánkot is újra cserélték. A 2,7 millió lej összértékű beruházás költségeit kilencven százalékban Hargita Megye Tanácsa, tíz százalékban pedig Gyergyószentmiklós önkormányzata finanszírozta, erről még 2012 őszén született megállapodás.

Lázár Hajnal

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.