Áramkimaradás és tűz a szerdai vihar számláján

60

Az országos meteorológiai szolgálat szerda estére narancsszínű viharjelzést bocsátott ki Hargita megye egyes területei­re. A riasztás főként Alcsíkra és a megyeszékhelyre vonatkozott, de a vihar Udvarhelyszéket is érintette. Az esőzést kísérő villámcsapások következtében kigyulladt egy gazdasági épület Csíkszentimrén, illetve több településen akadozott az áramellátás.

Gazdasági épület égett le Csíkszentimrén. Villámgyors pusztítás Fotó: László F. Csaba

Szerda este érkezett meg Hargita megyébe a sűrű villámcsapásokkal kísért eső. Csíkszereda, Szentegyháza és Ze­telaka egyes részein akadozott az áramellátás, míg Csinód, Egerszék, valamint Fenyéd és Kü­kül­lőkeményfalva egész területén hosszabb időre áramkimaradás volt – tájékoztatta a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségét az Electrica áramszolgáltató.
A tűzoltóság szóvivőjétől, Alina Ciobotariutól megtudtuk, hogy a villámlás következtében tűzeset is történt: Csíkszentimrén gazdasági épület gyulladt ki. Este 10 óra előtt nem sokkal értesítették a csíkszeredai katonai tűzoltókat, akik közül 11-en siettek a helyszínre két tűzoltóautóval. A lángok megfékezésében 28 csíkszentimrei, csíkszentkirályi és csíkszentsimoni önkéntes tűzoltó is segített.
A tűz továbbterjedésének megfékezésével 600 ezer lej értékben sikerült javakat megmenteni. A keletkezett kár 30 ezer lejre tehető: elégett a gazdasági épület tetőszerkezete, a tűz martalékává vált 7 tonna széna, egy traktor utánfutója, valamint egy mechanikus gereblye.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.