AmaTur versenyek a megyében

Két AmaTur versenyt is szerveztek az elmúlt napokban a megyében: Székelyudvarhelyen az A, míg Gyergyóditróban a B kategóriás asztaliteniszezők vetélkedtek. A jövő héten Csíkszentimrén állnak asztalhoz a versenyzők.

Az Elite kategória díjazottjai a Fit.Feelben

Két AmaTur asztalitenisz-versenyt is szerveztek a közelmúltban a megyében. Szé­kely­udvarhelyen az A kategóriában a Fit.Feel-kupáért küzdöttek az elite, a nyílt és az amatőr kategóriában, míg Gyergyóditróban a B kategóriás Barátság-kupáért játszottak.
A Fit.Feel-kupában az elite csoportban harmincketten, a nyílt versenyben harminchatan, míg az amatőröknél hetvenen álltak asztalhoz. Az elite kategóriában a kézdivásárhelyi Medvés Antal győzött a kolozsvári Vlad Fărcaș előtt, a harmadik helyet a nagyszebeni Aron Darie és a besztercei Apian Florin szerezte meg. A nyílt verseny döntőjét két marosvásárhelyi sportoló vívta, végül Sipos Ferenc nyert Veres János előtt, harmadikként pedig a maroshévízi Barabás Sándor és a sepsiszentgyörgyi Oláh Olivér zárt. Az amatőrök viadalán Hargita megyei döntő volt, az első helyet végül a parajdi Kincses József szerezte meg, aki a döntőben a székelyudvarhelyi Tókos Pált győzte le, harmadik lett a marosludasi Moldovan Sidonia és a dicsőszentmártoni Kovaci Richárd.
Gyergyóditróban eredetileg open és amatőr kategóriában hirdették meg a Barátság-kupát, ám túl kevés volt a nyílt kategóriában a jelentkező, így a két csoportot egybevonták. A viadalon harmincöten vettek részt, a versenyt a parajdi Dénes Ferenc nyerte a csíkszeredai László Levente előtt, a harmadik helyet pedig a gyergyószentmiklósi Györfi Szabolcs és a maroshévízi Fazakas Attila szerezte meg.
A megyében a következő AmaTur versenynek Csík­szent­imre ad otthont. A B kategóriás Szentimre-kupát nyílt, elite, valamint kezdő és haladó kategóriában hirdették meg, a viadalra október 21-én a helyi kultúrházban kerül sor. Érdeklődni és nevezni Geréd Ferencnél (0747–560611-es telefonszámon) lehet.

HN-összeállítás