Akár már a héten befedhetik a házat

57

A tervek szerint ma elkezdik a falazást, és jövő héten pirosban már állni fog az az új ház, amely a múlt szerdán leégett helyébe épül. A tűzben teljesen elpusztult épületben hatan laktak, és a falu teljes közössége részt vállal a megsegítésükben. Egyelőre mind a hatan egy szobában laknak, rokonoknál.

A teljes faluközösség és számtalan adakozó állt a bajbajutott család mellé. Az alap már kész, a megsemmisült iratokat is igyekeznek pótolni Fotó: László F. Csaba

Múlt szerda reggel gyulladt ki a háromgyermekes csík­szent­mihályi család háza, minden kétséget kizáróan rövidzárlat miatt. A fából épült ház egy óra alatt lakhatatlanná vált, így a benne élő házaspár, azok három –18, 13 és 11 éves – fia, valamint a feleség édesanyja így fedél nélkül maradtak. Ráduly Lakatos Antaltól, a családapától megtudtuk: azóta rokonoknál laknak, mind a hatan egyetlen szobában, de panaszuk nem lehet, mert a teljes faluközösség és számtalan adakozó melléjük állt a bajban.
– Csütörtökön és pénteken megöntöttük az alapot és a betonfödémet, szerdán kezdődik a falazás – közölte lapunkkal tegnap Ráduly Lakatos Antal. – Óriási támogatást kaptunk, a teljes faluközösség segít bennünket: munkával, élelemmel, ruhákkal, pénzzel. Az alkalmazóm mindent megtesz a családomért, egy helyi vállalkozó levezeti a munkát, az önkormányzat 50 ezer lejjel és 20 köbméter fával támogatott. Már minden építkezési anyagot megvásároltunk, és a tervek szerint hétfőre be lesz fedve a ház.
A károsult családapától megtudtuk: Szépvízről, Csicsóból, Menaságból is sok segítséget kaptak, és még Magyarországról is jelezték szakemberek, hogy szívesen segítenek a kivitelezésben.
A házat a feleség szülei vásárolták, a háromgyermekes család pedig közel 18 évet lakott benne. A tűzvészben mindenük odaveszett, most éppen a megsemmisült okiratok pótolásáért járják a községházát. A régi házból csak tűzifának alkalmas, elüszkösödött gerendák maradtak.

[box type=”shadow” ]Tartósélelmiszer-gyűjtés lesz Csíkszeredában április 22-én, szombaton 12–18 óra között a Szent Imre Ifjúsági Központnál (Petőfi Sándor utca 39. szám) a csíkszentmihályi tűzkárt szenvedett család megsegítése céljából. A csíkszeredai gyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni a Juventutti Alapítvány telefonszámán le­het: 0742–049038.[/box]

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.