Az ajándékozás örömét gyakorolják

Az ajándékozás és az egymásra figyelés örömét gyakorolják a Szent Anna Speciális Szakiskola diákjai: tegnap a Napocska óvodába látogattak, és három, fából készült babaházat adtak át a kicsiknek.

Óvodásoknak készítettek babaházat a Szent Anna iskola tanulói Fotó: László F. Csaba

Tanítványaink állami gondozottak, családi helyzetükből és életkörülményeikből adódóan tehát ahhoz vannak hozzászokva, hogy segélyt és adományokat kapnak. Azt szeretnénk, ha iskolánk diákjai azt is megtapasztalnák, milyen az, amikor ők ajándékozzák meg társaikat, készítenek másoknak ajándékot – ismertette a Szent Anna Speciális Iskola idén elindított adventi programjának célját Kristó Kinga igazgató.
A speciális iskola diákjai több héten keresztül készítették az óvodások számára a fából készült babaházakat és a rongy-, illetve horgolt babákat, az ajándékot tegnap délelőtt adták át a Napocska óvoda három csoportja számára.
– Nagyon szépen köszönjük az ajándékokat, külön örülünk annak, hogy természetes anyagból készült babákat és faházakat hoztatok számunkra, hiszen mi egy környezettudatos óvoda vagyunk, és fontos számunkra, hogy védjük és óvjuk a környezetünket – mondta Albert Ildikó óvodaigazgató.
Az óvodai csoportok közös éneklésre és kézműves-foglalkozásra hívták a speciális iskola diákjait, így az ajándékozás jó hangulatban telt, jó élményként marad meg a középiskolás korú fiatalok emlékében.
– Az adventi időszakban meglátogatjuk és zenés-verses ünnepi műsorral köszöntjük a Riehen Egyesület idősek klubjának tagjait, illetve a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató Központ fiataljait. A program megvalósítására a Communitas Alapítványnál pályáztunk – tette hozzá Kristó Kinga igazgató.

Pál Bíborka