A világ minden sarkából érdeklődnek

155

Messzire szárnyalt a holnap kezdődő Csíki Jazz Fesztivál híre: Európát keresztül-kasul bejárta, de még az óceánon túlról is tájékozódnak a rendezvénysorozat honlapjáról – derült ki azon a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen hivatalosan is bejelentették a Parov Stelar volt énekesnőjének, Lylith-nek az érkezését.

Egyre magasabbra teszik a lécet. Idén is világsztárok látogatnak Csíkszeredába Fotó: László F. Csaba

A fesztiválcsapat szerint az elmúlt időszakban a világ több pontjáról – többek között Magyarországról, Szlovákiából, Ausztriából, az Egyesült Királyságból, Amerikából, Németországból, Norvégiából – érdeklődtek a fesztivál iránt annak honlapján, és a közösségi oldalon is több mint 76 ezren tájékozódtak a rendezvényről. Nem véletlen, hiszen valódi világsztárok is fellépnek Csíkszeredában, köztük Richard Bona énekes és basszusgitáros.
A tegnapi sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették a Parov Stelar volt énekesnőjének, Lylith-nek a koncertjét. Mint arról már beszámoltunk, Fábián Juli helyett Lylith lép színpadra Zoohacherrel és a Random Trip formációval.
– Szomorúan vettük tudomásul, hogy Fábián Juli, rendkívüli tehetségű énekesnő újra daganatos betegséggel küzd, ezért visszamondta nyári fellépéseit, köztük a jazzfesztiválra korábban elfogadott meghívását is. Innen is drukkolunk, és lélekben sok erőt küldünk Julinak, aki megígérte, hogy amint teheti, bepótolja az elmaradt csíkszeredai fellépést – közölte Szilágyi Nóra főszervező. – Az igazán pörgős és bulis zenét játszó Random Trip egyszer már bizonyított a jazzfesztivál közönsége előtt, így lesz ez most is. Ne felejtsék: vasárnap a latinos, vérpezsdítő dzsesszzenéjé lesz a főszerep a Mikó-vár színpadán.
– A megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy támogassa azokat a minőségi kulturális programokat, amelyek egy helyi kezdeményezésből fejlődtek magas szintre. Célunk a szervezők megsegítése, hogy a megye minél szélesebb közönségéhez elérjen a fesztivál, ezért finanszírozzuk a Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen rendezett koncerteket – mondta a sajtótájékoztatón Ferencz S. Alpár megyei önkormányzati képviselő.
A fesztiválra idéntől online elővételben is lehet jegyet vásárolni. A szervezők szerint egyelőre a vártnál kevesebben éltek ezzel a lehetőséggel. Csíkszeredában ugyanakkor a Nagy István Művészeti Középiskola mellett található újságárusnál vehetnek jegyet az érdeklődők.
– Száz darab diák- és ugyanennyi nyugdíjasjegyet, illetve kétszáz rendes jegyet hagytunk az újságárusnál – tudtuk meg Szilágyi Nórától.
A jazzfesztivál holnap este fél 8-tól az Ólommadár kocsmában helyi zenekarok – a Monyó&Friends és a Off-line Trió – zenélésével kezdődik.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek