A THL-kupáért küzdenek

41

Először rendeznek Jégkorong Erdély-kupát az utánpótláscsapatok számára, az elődöntőben három Hargita megyei és egy brassói csapat szerepel. A döntő tornának a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont szombaton és vasárnap.

Első alkalommal harcolhatnak a Jégkorong Erdély-kupáért a kishokisok Fotó: László Róbert / archív

A Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont a hétvégén a Jégkorong Erdély-kupa U12-es döntő tornájának. Miután az elmúlt héten lezárultak a csoportküzdelmek, kiderült, hogy három Hargita és egy Brassó megyei csapat küzd a trófeáért. A Jégkorong Erdély-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) szervezi Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.
A HMJE 2014 januárjától a Jégkorong Erdély Liga (THL) szervezője, a sorozat ugyan regionálisként idult, de egy idény után országos, majd újabb egy szezont követően nemzetközivé vált a Kisinyovi Gloria csatlakozásakor. A THL gyakorlatilag az U8-as, az U10-es, az U12-es és az U14-es jégkorongcsapatok hazai bajnoksága, a Hargita és Kovászna megyei csapatok közül itt játszanak a brassói, a galaci, a bukaresti és a ploiești-i csapatok is.
Tavasszal merült fel először a HMJE vezetőségében egy olyan versenyeztetés ötlete, amely hasonlít az országos kupaküzdelmekhez (pl. Románia-kupa, Magyar-kupa stb.), márciusban pedig egy sikeres pályázat révén véglegessé is vált, hogy idén először lesz Jégkorong Erdély-kupa. – A csíkszeredai önkormányzatnál sikeres volt a pályázatunk, így mind az U12-es, mind az U14-es csapatok számára kiírtuk a kupaküzdelmeket. Gyakorlatilag ez egy felmérési lehetőség a részt vevő csapatok számára a közelgő Jégkorong Erdélyi Liga 2017/2018-as idénykezdete előtt – nyilatkozta Galusnyák Levente, a HMJE elnöke.
Az U12-es korosztályban tíz csapat nevezett a Jégkorong Erdély-kupába, a gárdákat két hármas és egy négyes csoportba sorolták a szervezők a tavalyi THL eredményei alapján. Szeptember elsejétől zajlottak a csoportküzdelmek, az A és a B jelű hármasban papírforma eredmények születtek, a C csoportban viszont volt egy meglepetés, a Brassói Corona ugyanis legyőzte a Felcsík SK csapatát Csíkkarcfalván.
A döntő tornának a Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont szombaton és vasárnap, egy hét múlva pedig az U14-es csapatok is megküzdenek az első Jégkorong Erdély-kupáért.

Eredmények
Csoportmeccsek: A csoport: ISK Csíkszereda I. – Olimpia-Viitorul Ploieși/Bukarest 22–0; Olimpia-Viitorul – KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy 5–0, KirályPingvinek – ISK Csíkszereda I. 0–5.
B csoport: ISK Gyergyó­szent­mik­lós – Steaua Bukarest 22–1, Ste­aua – Galaci Dunărea 4–0, Du­nă­rea – ISK Gyergyószentmiklós 0–5.
C csoport: Felcsík SK – ISK Csíkszereda II. 5–0, Brassói Corona – ISK Triumf Bukarest 22–3, ISK Triumf – Felcsík SK 2–12, Corona – ISK Csíkszereda II. 5–0, Felcsík SK – Corona 2–3, ISK Csíkszereda II. – ISK Triumf 0–5.
Elődöntők: szombat: ISK Csíkszereda – Felcsík SK (10); ISK Gyer­gyószentmiklós – Corona (12). Döntők: vasárnap: kisdöntő (11); döntő (13).

[box type=”shadow” ]Magyar bajnokik

A héten hat Hargita megyei csapat portyázik Magyarországon, ahol a korosztályos bajnokságokban játszanak. Az U18-as korosztályban egy, az U16-osban két, míg az U14-es korosztályban három csapat érdekelt.
U18: Gepárd SE – ISK Csíkszereda 0–5 (játék nélkül), KMH Budapest – ISK Csíkszereda 0–17. Az ISK ma az Újpesttel, holnap a Pesterzsébettel játszik.
U16, A csoport: ISK Csíkszereda – Győri ETO HC 3–8. Tegnap játszották: ISK Csíkszereda – Pesterzsébeti HC. A további műsor: ma: Ifj. Ocskay Gábor JA – ISK Csíkszereda; holnap: ISK Csíkszereda – Debreceni HK; vasárnap: DVTK Jegesmedvék – ISK Csíkszereda.
U16, B csoport: Tegnap játszották: Székely Jégkorong Akadémia 2003 – Dunaújvárosi Acélbikák. A további műsor: ma: Vasas SC – SZJA 2003; holnap: SZJA 2003 – Ferencváros; szombat: SZJA 2003 – Szeged; vasárnap: KMH – SZJA 2003.
U14, A1 csoport: Ifj. Ocskay Gábor JA B – ISK Csíkszereda 1–8, Ifj. Ocskay Gábor JA – ISK Csíkszereda 10–0. Tegnap játszották: Szeged – ISK Csíkszereda. A további műsor: ma: KMH Knights Budapest – ISK Csíkszereda; holnap: Pesterzsébeti HC – ISK Csíkszereda.
U14, A2 csoport: UTE – ISK Lendület Gyergyószentmiklós 5–0, Gepárd B – Felcsík SK 0–11, Gepárd A – ISK Lendület 4–3 (aranygóllal), UTE – Felcsík SK 3–1. Tegnap játszották: Dunaújváros – ISK Lendület, Győri ETO HC – Felcsík SK. A további műsor: ma: Gepárd B – ISK Lendület; Acélbikák – Felcsík SK; vasárnap: Felcsík SK – ISK Lendület.[/box]

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.