A technikai elemek fejlesztése a cél

27

Hetven gyermek részvételével zajlik kosárlabdatábor Gyer­gyó­szentmiklóson, melynek célja elsősorban a technikai képzés – tájékoztatott Kercsó Zoltán szervező, a Gyergyószentmiklósi Iskolás Sportklub (ISK) edzője. A négynapos edzéssorozatot hat tréner koordinálja – délelőtt közös technikai felkészülés, délutánonként pedig csapatedzések vannak. Kercsó Zoltán érdeklődésünkre azt mondta, elégedett a gyermekek hozzáállásával, az edzések mellett pedig nagyon fontos szempont, hogy egymástól is sokat tanulhatnak.

Kercsó Zoltán edző mutatja a gyakorlatot. Figyelem, fegyelemmel Fotó: Kertész László
Ajánlott cikkek

Két évvel ezelőtt, 2015-ben tartottak először nyári kosárlabdatábort Gyer­gyó­szentmiklóson, Kercsó Zoltán edző elmondása szerint akkor kevesen voltak, és többnyire csak helyi gyermekek alkották a résztvevők mezőnyét. A jelenleg zajló táborban hetven gyermek pattogtatja a labdát – többen Csíkszeredából és Székelyudvarhelyről érkeztek, de sepsiszentgyörgyiek is vannak. Kercsó Zoltán rámutatott, a délelőtti tréningeken – kicsitől nagyig – mindenki egyszerre dolgozik, délután pedig csoportokra osztva folytatják az edzéseket.
– Elégedett vagyok, főleg, hogy máshonnan is érkeztek kollégák, akik olyan színvonalat hoztak magukkal, amely bizony megmutatkozik a táborban zajló munka során – fogalmazott Kercsó, részletezve, személye mellett a Székelyudvarhelyről érkezett Kas­say Attila, a sepsiszentgyörgyi Kovács Norbert, továbbá Gyer­gyószentmiklósról még Ho­baj Levente, Sára Botond és Huszár Bence irányítja a ma délután záródó tábor edzéseit.
Kercsó Zoltán elmondta, a hosszú távú célok között szerepel, hogy kibővítsék a tábort, néhány éven belül pedig akár 300-400 gyermeket foglalkoztassanak nyaranta. A tevékenység pozitív hozadékával kapcsolatban megjegyezte, a kisebbek számára a leghasznosabb, hisz folyamatosan tanulnak idősebb társaiktól, a következetes munka és a komoly hozzáállás példáját pedig ebből kifolyólag ők is követni kezdik.
A szezonkezdettel kapcsolatban az edző rámutatott, még nem tudják, hogy mikor startol a pontvadászat, az viszont már biztos, hogy a Gyergyószentmiklósi ISK három csapatot nevez: Hobaj Levente egy U13-as és egy U14-es lánycsapattal, ő pedig az U14-es fiúkkal vág neki a sorozatnak. A célkitűzést illetően Kercsó Zoltán azt mondta, több szemponttól is függ, majd hangsúlyozta: munkájuk egyik legfontosabb célja a játékosnevelés.

Kertész László

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.