A névadóra emlékeztek

35

Kós Károly halálának negyvenedik évfordulójáról is megemlékezik az építész nevét viselő csíkszeredai szakközépiskola közössége a háromnapos iskolanapok keretében. A hétfőn kezdődött iskolanapok programjában különböző vetélkedők, sporttevékenységek és makettkiállítás szerepel.

Szakmai vetélkedő a Kós Károly szakközépben. Iskolanap Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda építészeti örökségével ismerkedtek a Kós Károly Szakközépiskola diákjai, majd a Pálfi Géza tanár által szervezett kvízjáték során számot is adtak arról, hogy melyek a megyeszékhely neves épületei. A játék során például a tanulók vaktérképen kellett bejelöljék a különböző épületek helyét, de azt is meg kellett mondják, hogy mikor épültek az épületek.
– A középiskolai és a szakiskolás diákjainknak is változatos programot állítottunk össze, tegnap például a víz-gázszerelő osztály diákjai a Harvíz vízházát látogatták meg, ma pedig anyagismereti versenyt szervezünk számukra. Fontos számunkra, hogy jó mesterembereket neveljünk, illetve hogy a tanintézményünk által vállalt szerepet, az építészeti oktatást minél hatékonyabban gyakoroljuk – mondta lapunknak Szén János igazgató.
A tanintézmény 1994-től viseli Kós Károly nevét, az iskolanapok keretében az építész életét és munkásságát feldolgozó vetélkedőt is tartott az iskola, hétfőn pedig ünnepi előadással és koszorúzással emlékeztek meg a névadó halálának negyvenedik évfordulójáról.
A szakközépiskola dísztermében az architektúra és dizájn szakos tanulók munkáiból válogatott kiállítás tekinthető meg, vannak köztük tájképek, mozaik technikával készített alkotások és rajzok is.
– Gasztroverseny és Egészségóra is helyet kapott az iskolanapok programjában, és természetesen a sporttevékenységeknek is teret engedtünk, focibajnokságot tartottunk és pingpongversenyt szerveztünk, sőt tegnap délután a tanintézményünk diákjai a Csíki Csobbanóba is ellátogattak – részletezte az igazgató.
A Kós Károly Iskolanapok rendezvénysora három napon keresztül tartalmas és változatos programot kínált a diákoknak, és lehetőséget arra, hogy a tanórán kívüli tevékenységek keretében új ismeretekre tegyenek szert a diákok, illetve erősítsék az iskola közösségét.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.