A néptáncé volt a főszerep a hétvégén

39

Néptánctalálkozót szervezett a hétvégén a gyergyószentmiklósi Hóvirág Néptáncegyüttes. Kétszáz gyerek ropta a táncot a fellépéseken, a helybéliek mellett jelen voltak környékbeli táncosok, de Magyarországról is érkezett egy csoport.

A néptánc szépségére hívták fel a figyelmet

Kétévente szervez néptánc­találkozót a Hóvirág Néptánc­együttes, idén már a nyolcadik nagyszabású rendezvényüket tartották. Szombaton az egész város megcsodálhatta a népviseletbe öltözött táncosokat, ugyanis utcai hívogatóval kezdték a napot, előbb a művelődési központ előtt, majd a főtéren és a piactér előtt is táncra perdültek. Majd este a székelyudvarhelyi, valamint a gyergyócsomafalvi néptáncosok fellépése következett, vasárnap pedig a kiskunmajsai néptáncegyüttes és a házigazdák szórakoztatták a közönséget, a belépés ingyenes volt.
Szász Ferenc táncoktató elmondta, az előadásokon túl, a résztvevők tánctudásának fejlesztésére is igyekeztek figyelni, no meg a kikapcsolódásra is, éppen ezért szerveztek szabadtéri foglalkozásokat, voltak beszélgetések, vetélkedők és táncház is. Kétszáz gyerek és fiatal táncolt együtt a fesztivál alkalmából.
A szervezési költségeket idén is pályázatok útján teremtette elő a Hóvirág. A legfőbb cél az volt, hogy olyanokkal is megszerettessék a néptáncot, akik nem próbálták, nem művelik azt.
– A színpadi produkciók által bárki kedvet kaphat a néptánchoz, meg lehet szeretni – mondta az oktató.
Aki pedig valóban kedvet kapott a fesztivál során, az jelentkezhet szeptembertől a Hóvirág által indított oktatásokra.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.