A legszebb, a legnehezebb

Két kategóriában az elsőségért, egyben pedig a második helyért harcol a jövő hétvégi Hargita Gyöngye Ralin a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős. A csíkszeredai páros tagjai gyerekkoruk óta hódolnak a ralisportnak, először az 1980-as évek közepén látták a versenyautókat a Hargitán száguldani.

Repülő csíkiak Iasi-ban. Szép, de nehéz verseny előtt állnak

Repülő csíkiak Iasi-ban. Szép, de nehéz verseny előtt állnak

Közel harminc éve annak, hogy Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre beleszeretett az autósportba. Mégis több mint tíz év kellett ahhoz elteljen, hogy igazi versenyautóba ülhessenek, Cseh Vajk Imre 1997-ben, Teslovan Adrian négy évvel később, 2001-ben kezdett versenyezni. Cseh versenyzése előtt sportbíróként is tevékenykedett, majd navigátorként szerepelt a hazai bajnokságban, hegyi gyorsulási viadalokon vezetett is. Teslovan a „pilótaszékbe született”.
– Pontosan nem emlékszem, de valamikor a 80-as évek közepén voltam nézőként kint az első Hargita Ralin. Akkor szüleimmel Sötétpatakra mentünk ki, emlékszem, délután ötkor volt a verseny rajtja, és mire Gyimesbe értek az autók, már szürkület volt – mondta Cseh Vajk Imre. A navigátor akkor a rengeteg Dacia mellett Oltcit, Aro, Lada, Skoda 120 versenygépeket, valamint a brassói teherautógyár kamionjait is látta száguldani.
Teslovan Adrian is a 80-as években látott először versenyautót.
– A csíkszeredai jégpálya előtt volt a szervizpark, ott bámultuk az autókat. Emlékszem, akkortájt jelentkezett az Oltcit a gyári versenygépekkel, azok tetszettek akkor nekem a legjobban – mondta a csíki pilóta.
Cseh a Hargita Ralin kezdte navigátori pályafutását, öt évvel később, 2002-ben az N2 és az N1,6-os géposztályban Unguru Ioan oldalán a második helyen végzett.
– Talán ez a legemlékezetesebb pillanatom a házi versenyen. De minden olyan pillanatra, amit a Hargita Ralin töltöttünk, szívesen emlékszem – tette hozzá a navigátor.
Teslovan is a sikerekre emlékszik vissza leginkább, de neki van negatív élménye is.
– 2005-ben Dan Gârtofan autója kigyulladt a Rákos szelektíven. A versenyt leállították, majd a vezetőség úgy döntött, semmisítik a rákosi és a Piricske szakaszt is. Nos, mi amikor közúti tempóban mentünk át a Piricskén, egy műszaki hiba miatt megálltunk, és fel kellett adnunk a versenyt – mondta.

Stratégiailag jó
Nagyon sok versenyző örül, hogy murva helyett aszfalton lesz idén a Hargita Gyöngye Rali. Cseh szerint nem lesz majd olyan látványos aszfalton a verseny, mint murván, ennek ellenére jó döntés a váltás.
– Stratégiai szempontból előnyös lehet a jövőre nézve a váltás. Lehet, hogy több lesz a külföldi pilóta, ha idén nem is, de jövőre biztos – mondta a navigátor.
Teslovan szerint a nézők is könnyebben eljuthatnak így a versenyre, ugyanakkor egy aszfaltutakon zajló rali a résztvevők számára nem annyira megterhelő, mint egy murvás viadal.
– A bajnokságot záró verseny mindenképp aszfalton kellene legyen. Az a szervezők célja, hogy minél többen induljanak, ha eldőltek a bajnoki helyezések, murvára csak kevesen jönnének el. Egyre kevesebb a jó minőségű murva a megyében – mondta a csíkszeredai pilóta.
Bucsin a király
Mivel országút, a Parajd és Gyer­gyószentmiklós útszakaszt közúti forgalomban többször is megtették az elmúlt években a csíki ralisok. Viszont számukra is újdonság lesz a Bucsinon átkelni versenykörülmények között, ahogyan a Libánon is, valamint a homoródmenti szelektíveken is. Annyi az előnyük a megyebelieknek a többiekkel szemben, hogy közúti körülmények között sokszor jártak a gyorsaságiként szereplő szakaszokon.
– Én büszke vagyok arra, hogy a hazai bajnokság leghosszabb szakasza a Hargita Gyöngye Rali szerves része – jelentette ki Cseh Vajk Imre. Teslovan szerint minden viszonyítási kérdés.
– Nem szokatlan egy vébé-futamon a negyven kilométeres vagy annál hosszabb szelektív, ezekhez képest a Bucsin 28,8 kilométere akár elenyésző is lehet. Mexikóban idén a Guanajuato 80 kilométeres volt, mindez murván, és 2000 méterre a tengerszint fölötti autózással. Ha ehhez viszonyítjuk, akkor csak „szakaszokcska” a Bucsin – mondta nevetve a pilóta. Hozzátette, a Bucsin technikás, fizikailag és pszichikailag is megterhelő a versenyzők számára, de az autót is igénybe veszi, főleg a fékeket. – Úgy vélem, a kiírás alapján az év egyik legszebb, de legnehezebb versenye is lehet az idei Hargita Rali – tette hozzá Teslovan.

Kopacz Gyula