A helyi tömegközlekedés még kérdéses

36

Rendkívüli tanácsülést tartott tegnap a székelyudvarhelyi önkormányzat. Az RMDSZ-frakció két napirendi pontot nem talált rendkívülinek és kivonult a te­remből. A koalíció mindent meg­szavazott.

Munkában a testület. Még teljes a létszám Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala / Lőrincz Csaba

Öt határozattervezet szerepelt a székelyudvarhelyi tanácsosi testület tegnapi rendkívüli ülésének napirendjén. Az ülés elején Arros Orsolya bejelentette: az RMDSZ-frakció az előterjesztett öt határozattervezetből kettőt nem talál rendkívül fontosnak, nem vesznek részt a döntéshozatalban. Az ülés a bojkott ellenére is eredményes volt. Határozat született arról, hogy a város közvagyonában levő 3049 négyzetméter nagyságú területet bérbe adják az Országos Lakásügynökségnek. A Kórház lakónegyedben levő telken 24, az egészségügyben dolgozó szakembereknek szánt szolgálati lakás épül a jövőben. A dokumentációt Gálfi Árpád polgármester az ülést követően személyesen vitte Bukarestbe. A testület egyhangúan döntött arról is, hogy a város vegyen részt a Helyi Fejlesztési Stratégia elnevezésű projektben, illetve határozatba foglalták azt is, hogy alapító tagja legyen a Székelyudvarhelyi Szociális Akciócsoport Egyesületnek, amelynek alapító okiratát és alapszabályzatát is megszavazták, illetve nevesítették a tagokat is Orbán Árpád alpolgármester, Lőrincz Edit és Derzsi László személyében.
Az Ifjúsági és Idegenforgalmi Tájékoztató és Tanácsadó Közszolgálat irodavezetői munkakörének betöltéséről és a még mindig megoldatlan helyi tömegközlekedésre vonatkozó határozattervezetnél a szövetségi tanácsosok testületileg kivonultak. A koalíciós városatyák voksa elég volt ahhoz, hogy döntés szülessen a tömegközlekedési szolgáltatási szerződés megszűnéséről, a szolgáltatás folytonosságának szükségességéről és az ezt lehetővé tevő dokumentáció tartalmának módosításáról. A határozattervezettel kapcsolatosan elhangzott: a szolgáltatást bár meghirdették, eddig egyetlen cég sem jelentkezett, ezért újra meghirdetik, és reménykedve várják a szállító cégek jelentkezését.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.