A gyermekek kibontakozását és a szülők zsebét segítik

32

A MOL Tehetségtámogató program idei kiírását ismertették tegnap Csíkszeredában. A Közösségért Alapítvány és partnere, a MOL Románia ezúttal is 350 ezer lejjel támogatja a 8–18 éves sportolókat és művészeket, akik eszközbeszerzésre vagy útiköltség-térítésre használhatják fel a legfeljebb 10 ezer lej értékű támogatást.

Sportfelszerelések, versenyek, kiállítások finanszírozhatók. Pályázhatnak Fotó: László F. Csaba

A Közösségért Alapítvány 12. alkalommal hirdeti meg a MOL Tehetségtámogató programját, amely kiskorú sportolók és művészek szakmai fejlődését segíti elő. Az idei kiírás legfontosabb tudnivalóiról tegnap számoltak be Csíkszeredában, a Megyeházán, és közben korábban támogatott fiatalok is meséltek a pályázatról.
– A 8 és 18 év közötti korosztálynak szól a kiírás. Egyénileg vagy csoportosan is pályázhatnak (például csapatsportok vagy kórus esetében), és mivel kiskorúak pályáznak, minden esetben szükséges a szülői nyilatkozat is – közölte András Imre, az alapítvány ügyvezetője.
A pályázat meghirdetése csíkszeredai eseményének társszervezője Ábrahám Előd-Lajos sporttanácsadó, városi tanácsos, aki maga is több alkalommal pályázott sikeresen a korábbi kiírások alkalmával.
– Ez a pályázat nemcsak a tehetséges gyermekekről, hanem az ő szüleikről is szól. Aki a gyermekének a sportolói vagy művészi tehetségét felkarolja, annak a szülőnek sokat jelenthet, ha sportfelszerelésre vagy versenyeken, kiállításokon való részvétel útiköltségeibe besegít a Közösségért Alapítvány – nyilatkozta lapunknak a sporttanácsadó, saját tapasztalataiból kiindulva pedig hozzátette: maga a pályázás elég egyszerű folyamat.
András Imrétől megtudtuk: a keretösszeg továbbra is 350 ezer lej, amelyből 160 ezer jut a sportolók, 120 ezer a művészek támogatására, további 70 ezer lejre pedig a 18. évüket betöltött korábbi nyertesek meghívásos alapon pályázhatnak. Egy pályázó legfeljebb 10 ezer lejes támogatásban részesülhet. A határidő június 17., a részletes tájékoztató és a szükséges űrlapok pedig letölthetők a www.pentrucomunitate.ro honlapról.
A Közösségért Alapítvány MOL Tehetségtámogató programjából egyébként 1846 fiatal összesen 2,87 millió lej támogatásban részesült az elmúlt 12 esztendő folyamán. Hargita megyéből 312 pályázó 290 ezer lejt nyert el.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.