A fiataloknak lehetőségük van jövőt tervezni

22

Felcsíki Ifjúsági Napot szerveztek szombaton Balánbányán. A felcsíki települések csapatai ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat és főzési készségeiket villogtathatták.

Fiataloknak szánt rendezvény Balánbányán. Varázslatos környezet fotó: HMT sajtóószolgálat

A Hargita Megye Tanácsa ifjúsági pályázatából támogatott rendezvényen Borboly Csaba megyeitanács-elnök a balánbányai fiatalok összefogását dicsérte. Mint mondta, ifjúsági napot ott szerveznek a fiatalok, ahol hisznek az itthon kialakított jövőjükben. A megyeelnök szerint számos lehetőség van a városban, amelyen együtt kell gondolkodni: az elhagyott gyárépületeknek új funkciót kell adni, beruházásokat kell eszközölni. A románnyelv-tanulás tekintetében a balánbányai magyarok haszonélvezők lehetnek, amennyiben üzletszerűen is gondolkodnak képzések szervezésében, hiszen a természeti adottságoknak köszönhetően szép környezetben lehet románnyelv-tanfolyamokat szervezni. A turizmus és vendéglátás tekintetében Borboly Csaba ösztönözte a fiatalokat, hogy – akár mellékfoglalkozásként – vállaljanak idegenvezetői szerepet a városban és környékén.
A megyei tanács mindezek mellett dolgozik a 125-ös megyei út felújításán: ez a Balán­bá­nyától Kovácspéteren át a gyergyó­szent­miklósi 4-es km-ig tartó, egyelőre a közúti forgalom előtt lezárt útszakasz.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.