7. Csíkpálfalvi Falunapok

Idén is megszervezték a Csík­pálfalvi Falunapokat Hargita Megye Tanácsa, a Csíkpálfalvi Önkormányzat, a Zöld Erdő Közbirtokosság és a Pálfava Egyesület közreműködésével, immár 7. alkalommal.
A hetedik kiírásához érkezett háromnapos programsorozaton a falunapok rendezői igyekeztek olyan tevékenységeket, kiállításokat, vetélkedőket és előadásokat szervezni, amelyek megszólítják a falu lakóit, időseket és fiatalokat egyaránt. A tartalmas programok között szerepelt például század eleji fotókból összeállított kiállítás, amely közel száz év távlatából mutat be néhány pillanatot az egykori Pálfalva és lakói életéből. A rendezvényre látogatók részt vehettek kézműves-foglalkozásokon, focimérkőzéseken, főzőversenyen, a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék előadásán, Szőcs Renáta koncertjén.


A falunapok utolsó napján, az immár hagyománnyá vált lovas felvonulással egybekötött rezesbandás faluébresztő indította a napi programot. Ezen a napon sem volt hiány változatos rendezvényekben, ugyanis a hagyományos községi fogathajtó verseny, a csíktaplocai és a pálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola néptánccsoportjainak előadása színesítette a rendezvény zárónapját.
Köszönet illet minden támogatót, aki valamilyen módon hozzájárul a falunapok megszervezéséhez és zökkenőmentes lebonyolításához, illetve a jövőre való tekintettel a szervezők ígérete szerint hasonlóan változatos és színvonalas rendezvényekkel készülnek.

Abos Hunor, Csíkpálfalva

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.